• Predstavnici Srbije protiv nasilja, Nade i Dveri potpisali sa ProGlasom dogovor za slobodne izbore

  Predstavnici opozicije i inicijatori ProGlasa potpisali su sporazum o neophodnim izbornim uslovima za slobodne i poštene izbore.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Predstavnici Srbije protiv nasilja, Nade i Dveri potpisali sa ProGlasom dogovor za slobodne izbore

  Danas 9. marta 2024. predstavljamo srpskoj javnosti dogovor za slobodne i poštene izbore. Potpisivanje ovog dogovora samo je početak stvaranja jednog širokog fronta koji treba da omogući minimum koji nam je uskraćen, a to su pošteni i slobodni izbori, kao preduslov slobodne i demokratske Srbije.- poručio je jedan od inicijatora ProGlasa, reditelj Dragan Bjelogrlić.

  Na poziv ProGlasa na sastanak su došli koalicija Srbija protiv nasilja, NADA i pokret Dveri.

  Inicijativa ProGlas pozvala je 7. marta sve stranke da formulišu dogovor o uslovima za fer i poštene izbore.

  Taj dogovor namenjen je političkim strankama i organizacijama koje smartraju da su izbori održani 17. decembra 2023. godine bili neregularni.

  U Dogovoru za slobodne i poštene izbore zahteva se sprovođenje preporuka misije ODIHR, a posebno one koja se tiče revizije biračkog spiska.

  Od javnog servisa traži se da potpuno i istinito informiše građane o lokalnim i gradskim izborima, kao i da svi učesnici budu ravnopravno zastupljeni u programu.

  Jedan od zahteva je i da beogradski izbori budu održani u roku koji omogućava da budu sprovedene mere za unapređenje izbornih uslova, kao i da preostali lokalni izbori u onim opštinama i gradovima gde nisu bili održani u decembru, budu održani u istom danu kada i izbori za Beograd.

  Sama inicijativa će tokom marta ići kroz Srbiju i upoznavati građane sa svim tim.

  Takođe, njihovi predlozi biće ponuđeni na potpis ne samo zainteresovanim političkim partijama, već i svim drugim činiocima.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]