• Premijerka i ministar prosvete otvorili novoizgrađenu školu u Belegišu

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišli su danas novoizgrađenu Osnovnu školu „Vera Miščević“ u Belegišu gde su prisustvovati prijemu prvaka povodom početka školske godine. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je ponosan što danas […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Premijerka i ministar prosvete otvorili novoizgrađenu školu u Belegišu

  Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić obišli su danas novoizgrađenu Osnovnu školu „Vera Miščević“ u Belegišu gde su prisustvovati prijemu prvaka povodom početka školske godine.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je da je ponosan što danas prvi dan škole počinje intoniranjem himne Srbije, a da je poštovanje državnih simbola osnov poštovanja zemlje u kojoj živimo, te da se o razvijanju osećaja zajedništva i pripadnosti društvenoj zajednici uči kod kuće i u školi, saopštilo je Ministarstvo.

  Kako prenosti N1, Ružić je nakon obilaska novoizgrađene osnovne škole „Vera Miščević“ u Belegišu, u opštini Stara Pazova zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, poručio da je posebno važno što se učenici vraćaju u školske klupe i što će se nastavni proces odvijati neposredno u školi, jer je to najbolje za njih i proces sticanja znanja.

  Škole su dobile jasna uputstva i vrlo je važno da se svi pridržavaju propisanih preventivnih mera i pravila koja su detaljno razrađena. –  istakao je Ružić i objasnio da su u tim okolnostima rizici u školama svedeni na najmanju moguću meru.

  Govoreći o ciljevima Ministarstva, Ružić je napomenuo da će se nastaviti ulaganja u infrastrukturu na svim nivoima obrazovanja i vaspitanja, kao i da je ove godine opredeljeno skoro 900 miliona dinara, odnosno 7,5 miliona evra za investicije u osnovnom i srednjem obrazovanju.

  Ova nova, moderna škola u Belegišu svakako dobro ilustruje našu opredeljenost da se u obrazovanje u Srbiji konstantno ulaže –  rekao je Ružić i dodao da škola ima 2.720 kvadrata i izgrađena je uz poštovanje svih standarda, opremljena rampama za osobe za invalidetom i liftovima za tu namenu.

  Ružić povodom početka školske godine obilazi i osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ i Treću beogradsku gimnaziju u Beogradu.

  Naslovna: RTV Stara Pazova

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI