• Preminula Gorica Nešović

  Novinarka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini. Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Ima sina Marka, razvedena je, živi i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminula Gorica Nešović

  Novinarka Gorica Nešović preminula je danas u 59. godini.

  Gorica Nešović je rođena 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru radio-voditeljke započela je 1982. godine kao saradnica omladinske emisije Ritam srca na Studiju B. Objavila je tri knjige inspirisane običnim životom. Ima sina Marka, razvedena je, živi i radi u Beogradu.

  Godine 1982. postala je član redakcije Omladinskog programa Ritam srca , koji se tada emitovao na Studiju B, a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92.

  Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima : Vampir kviz, One man show, Poplava. Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe Videodrom i Neosvest.

  Bila je i urednica beogradskog Radija City.[2] Tokom osamdesetih godina radila je i kao Disk-džokej u tada popularnim klubovima Akademija, Fuzija i Buha, gde je birala muziku[3] Nakon toga Gorica Nešović radi kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji Dizanje.

  Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju Buđenje koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem.  Pošto su se 2003. godine na radiju „B92“ upustili u zajedničko vođenje jutarnjeg programa Dizanje, Gorica i Dragan su uvideli da su jedno drugome delić slagalice koji je nedostajao da bi slika bila potpuna, pa su tako osnovali i produkciju Supermiš d.o.o. Gorica je napisala i tri romana, Priči nikad kraja sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, Kuvarica i Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija