• Preminula italijanska diva Đina Lolobriđida

  Italijanska glumica Đina Lolobriđida preminula je u 96. godini, javlja Rojters. Glumica Đina Lolobriđida se prvi put pojavila 50-ih godina prošlog veka, i ubrzo je postala svetski seks-simbol. Rođena je u Subijaku, mestašcu pedesetak kilometara udaljenom od Rima, 4. jula 1927. godine u dobrostojećoj porodici, koja je skoro ostala bez ičega posle savezničkog bombardovanja njenog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminula italijanska diva Đina Lolobriđida

  Italijanska glumica Đina Lolobriđida preminula je u 96. godini, javlja Rojters.

  Glumica Đina Lolobriđida se prvi put pojavila 50-ih godina prošlog veka, i ubrzo je postala svetski seks-simbol.

  Rođena je u Subijaku, mestašcu pedesetak kilometara udaljenom od Rima, 4. jula 1927. godine u dobrostojećoj porodici, koja je skoro ostala bez ičega posle savezničkog bombardovanja njenog regiona, prenose italijanski mediji.

  Kako otac i majka nisu bili u mogućnosti da joj finansijski pomažu, snalazila se na različite načine: pozirala je kao model, a 1947. godine se prijavila i na takmičenje za Mis Italije. Iako je publika najburnije pozdravila upravo njen izlazak na pistu, na tom takmičenju je osvojila treće mesto.

  Ðina Lolobriđida je postala poznata prvo u inostranstvu, a tek potom u Italiji i dugi niz decenija bila je jedina italijanska diva koju su voleli američki reditelji. U Italiji je radila sa Pjetrom Germijem („Grad se brani“) i sa Karlom Licanijem („Achtung banditi“).

  Svoj prvi uspeh postiže van granica u francuskom filmu „Fanfan la Tulipe“ sa Žerarom Filipom 1952. godine. Naučila je francuski i engleski, što joj je pomoglo da postane jedna od najtraženijih evropskih glumica, te ubrzo počela da osvaja i nagrade.

  Prva i Ðini najdraža, bila je Viktoar, koju je dobila u Francuskoj 1953. kao najbolja strana glumica. Istu nagradu dobila je i sledeće dve godine.

  Konačno postaje diva i u Italiji posle trijumfa filma „Hleb, ljubav i fantazija“ Luiđija Komensinija 1953. godine.

  Početkom 70-ih napušta bioskope da bi postala fotograf, ali žeđ za životom će je ipak odvesti negde drugde: okušava se kao vajarka i sa svojim izložbama putuje po svetu. Njen lični život je mnogo mučniji: udala se samo jednom 1949. godine za slovenačkog doktora Milka Škofiča sa kojim je dobila sina i od koga se razvela 1971. godine.

  Kada je napunila 90 godina, otkrila je da je kao vrlo mlada silovana i istakla da je taj bol obeležio ceo njen život.

  Živela je u Rimu, a zimski deo godine provodila u svojoj vili u švajcarskom skijalištu.

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/porodica-organizuje-program-u-znak-secanja-na-djordja-balasevica/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura