• Preminula Merima Njegomir

  Pevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini, nakon kraće i teške bolesti, objavio je portal 021 pozivajući se na beogradske medije. Bila je jedna od najpoznatijih pevačica narodne muzike. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od velikih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge. Poznata pevačica […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminula Merima Njegomir

  Pevačica Merima Njegomir preminula je u 69. godini, nakon kraće i teške bolesti, objavio je portal 021 pozivajući se na beogradske medije.

  Bila je jedna od najpoznatijih pevačica narodne muzike. Snimila je više od 25 albuma i otpevala neke od velikih hitova kao što su „Ivanova korita“, „Ruzmarin“, „Zbog tebe“ i mnoge druge.

  Poznata pevačica narodne muzike dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda.

  Prva je od izvođača narodne muzike održala koncert na Kolarcu (1995) i jedna od retkih koja je u ovoj dvorani kasnije više puta priređivala koncerte. Kao urednica narodne redakcije RTS-a, bila je posvećena projektima vezanim za snimanje, čuvanje i promociju tradicionalne muzike Srbije. 

  Dobitnica je nacionalne penzije Republike Srbije. 

  Datum i mesto sahrane biće objavljeni naknadno.

  Fotografija: RTS Screenshot
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija