• Preminuo Đorđe Marjanović

  Legenda jugoslovenske zabavne muzike, Đorđe Marjanović, preminuo je u 89. godini života Preminuo je od posledica korona virusa. Bio je priključen na respirator i lekari su se prethodnih dana borili za njegov život. Đorđe Marjanović bio je najpopularniji tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina u Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu i, po mnogima, najveća zvezda jugoslovenske […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminuo Đorđe Marjanović

  Legenda jugoslovenske zabavne muzike, Đorđe Marjanović, preminuo je u 89. godini života

  Preminuo je od posledica korona virusa. Bio je priključen na respirator i lekari su se prethodnih dana borili za njegov život.

  Đorđe Marjanović bio je najpopularniji tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina u Jugoslaviji i Sovjetskom Savezu i, po mnogima, najveća zvezda jugoslovenske i srpske zabavne muzike.

  Prvi je pevač koji je imao zvanične klubove obožavalaca u tadašnjoj Jugoslaviji.

  Rođen je u Kučevu. Gimnaziju je završio u Požarevcu, nakon čega je u Beogradu studirao farmaciju.

  Prvi put je zapevao na audiciji pevača zabavne muzike koju je organizovalo Udruženje džezista Srbije, da bi u narednom periodu pevao na igrankama i zabavama u gradu.

  Prelomni trenutak dogodio se 1958. godine u Nišu. Duško Radančević, šef jednog malog beogradskog orkestra koji je pratio pevače i glumce, pozvao ga je da peva u pauzi između nastupa pevača zabavne i narodne muzike.

  Otpevao je četiri pesme – Zvižduk u osam, Plavo u plavom, Stidljiva serenada i kaubojsku pesmu iz jednog filma. Publika je fantastično reagovala, tražila bis, a Marjanović, kako je spremio samo pomenute pesme, sve ih je otpevao na bis.

  Izvor: Blic

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika