• Preminuo je pionir rokenrola Džeri Li Luis

  Zvezda diskografske kuće „Sun Records“, član Million Dollar Quarteta i američka muzička ikona Džeri Li Luis preminuo je danas u svojoj kući. Imao je 87 godina. Luis je bio lošeg zdravlja u poslednjih nekoliko nedelja i bio je primoran da propusti svoj ulazak u Kuću slavnih kantri muzike 16. oktobra. Bio je jedan od najuticajnijih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminuo je pionir rokenrola Džeri Li Luis

  Zvezda diskografske kuće „Sun Records“, član Million Dollar Quarteta i američka muzička ikona Džeri Li Luis preminuo je danas u svojoj kući. Imao je 87 godina.

  Luis je bio lošeg zdravlja u poslednjih nekoliko nedelja i bio je primoran da propusti svoj ulazak u Kuću slavnih kantri muzike 16. oktobra.

  Jerry Lee Lewis – Great Balls Of Fire!

  Bio je jedan od najuticajnijih rokenrol umetnika 1950-ih, a takođe je uživao i u uspešnoj karijeri kantri umetnika od kasnih 60-ih do ranih 80-ih.

  Pamte se njegove izvedbe pesama „Great Balls of Fire,“ „Breathless“ i „Whole Lot of Shakin’ Going On“, koje su obeležile prvu eru rokenrola.

  Naslovna: Silvio Tanaka / CC BY 2.0 / Wikimedia Commons

  Izvor: Danas

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika

  Novogodišnji bazar u Beški

  I ovog vikenda u Beški, u parku Danice Jovanović moći ćete da uživate u dobroj muzici i ukusnoj […]

  53 godine od smrti Dženis Džoplin

  Dženis Lin Džoplin rođena je 19. januara 1943. u gradiću Port Artur u Teksasu, a umrla je u hotelskoj sobi u Los Anđelesu od posledica predoziranja heroinom 4. oktobra 1970. Imala je 27 godina. […]