• Preminuo Momčilo Moma Nikolić, poslednji od osam tamburaša sa Petrovaradina

  Momčilo Moma Nikolić, član legendarnog tamburaškog orkestra Janike Balaža, preminuo je u 70. godini života. On je bio poslednji i najmlađi član ovog orkestra. On je bio poslednji i najmlađi član ovog orkestra. Postao je član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad davne 1970. godine, a potom se pridružio tamburaškom orkestru „Osam tamburaša s Petrovaradina“, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminuo Momčilo Moma Nikolić, poslednji od osam tamburaša sa Petrovaradina

  Momčilo Moma Nikolić, član legendarnog tamburaškog orkestra Janike Balaža, preminuo je u 70. godini života. On je bio poslednji i najmlađi član ovog orkestra. On je bio poslednji i najmlađi član ovog orkestra.

  Postao je član Velikog tamburaškog orkestra Radio-televizije Novi Sad davne 1970. godine, a potom se pridružio tamburaškom orkestru „Osam tamburaša s Petrovaradina“, prenosi portal 021.

  Sa njima je svirao do 1988. godine, kad napušta Srbiju i nastavlja profesionalnu karijeru u Kanadi. Nastupao je širom SAD, Kanade i Australije, posvećujući svoj život opstanku zvuka tamburice i negujući muziku i svoj ogroman muzički talenat.

  Cenjena „Tamburitza Association of America“ svrstala je ovog Novosađanina u svoju „Kuću slavnih“ 2007. godine. Autor je dela „Beše nekad osam tamburaša“, koja je prevedena na nekoliko jezika.

  Datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

  Naslovna fotografija: skrinšot jutjub RTS

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika