Preminuo poznati psihijatar Jovan Marić

Poznati psihijatar Jovan Marić preminuo je u 82. godini.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Preminuo poznati psihijatar Jovan Marić
Foto: Screenshot (Youtube/Hepi)

Poznati psihijatar Jovan Marić preminuo je u 82. godini.

Marić je bio pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata.

 U Bijeljini je završio srednju muzičku školu, instrument klavir i bio je gradski prvak u šahu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964.

Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bio je i upravnik dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu. Autor je više udžbenika.

Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine, kada je smenjen posle negativnog publiciteta tabloida.

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Programeri najzadovoljniji poslodavcima, najgore ocenjeno zdravstvo

Luppa i HR fabrika uradile su analizu opšteg zadovoljstva poslodavcem u Srbiji, ocenjeno na skali od 0 do 5, gde je prosečna ocena bila 2,43. Istovremeno, što je i očekivano, najzadovoljniji svojim poslodavcem su zaposleni u IT sektoru – konkretno, oni koji se bave programiranjem, a prosek njihovog zadovoljstva je ocenjen sa 3,26, piše Netokracija.com.

Od sutra isplata 20.000 dinara penzionerima

Penzionerima, korisnicima privremene naknade – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, kao i deci sa invaliditetom – sutra će početi isplata 20.000 dinara državne pomoći.