• Preminuo poznati psihijatar Jovan Marić

  Poznati psihijatar Jovan Marić preminuo je u 82. godini.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preminuo poznati psihijatar Jovan Marić
  Foto: Screenshot (Youtube/Hepi)

  Poznati psihijatar Jovan Marić preminuo je u 82. godini.

  Marić je bio pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata.

   U Bijeljini je završio srednju muzičku školu, instrument klavir i bio je gradski prvak u šahu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu u junu 1964.

  Tri godine je radio u bolnici u Bijeljini na hirurgiji kao asistent na operacijama i na ginekologiji. Bio je redovni profesor Medicinske etike i Psihijatrije na Medicinskom fakultetu, Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, Medicinskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Visoke zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Bio je i upravnik dnevne klinike u Institutu za psihijatriju u Beogradu. Autor je više udžbenika.

  Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine, kada je smenjen posle negativnog publiciteta tabloida.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]