Preminuo urednik N1 televizije Peđa Obradović

Urednik N1 Peđa Obradović preminuo je danas u 48. godini života. Sa nama je bio od prvog dana televizije, učestvovao je u kreiranju koncepta programa i neizmerno doprineo da N1 postane to što jeste. Peđa je uređivao Dnevnik N1 u Srbiji, a novinarstvom je počeo da se bavi 1998. u redakciji Blica. Radio je kao […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Preminuo urednik N1 televizije Peđa Obradović

Urednik N1 Peđa Obradović preminuo je danas u 48. godini života.

Sa nama je bio od prvog dana televizije, učestvovao je u kreiranju koncepta programa i neizmerno doprineo da N1 postane to što jeste.

Peđa je uređivao Dnevnik N1 u Srbiji, a novinarstvom je počeo da se bavi 1998. u redakciji Blica. Radio je kao reporter, novinar i urednik u TV B92 i Birnu. Osvojio je i Gran pri „Laza Kostić“ međunarodnog festivala reportaža u Somboru.

Imao je izuzetnu radnu i novinarsku etiku, a ponosio se što je odoleo pritiscima korupcije i što mu se ime ne nalazi na spiskovima „honorarnih saradnika“ različitih ministarstava, odeljenja, pojedinaca, agencija, službi ili preduzeća. Ponosio se jer je račune plaćao isključivo od plate.

Autor je nekoliko TV reportaža i dva dokumentarna filma, a govorio je da je za njega najveći profesionalni uspeh kada mu kolege kažu da im nedostaje. Voleo je da piše priče koje nikoga nisu ostavljale ravnodušnim. Nije sačekao da mu knjiga „Srž“, u izdanju Lagune, bude objavljena 10. maja.

Iza Peđe je ostao njegov najveći uspeh – porodica, troje dece i supruga Dragana.

O datumu i vremenu sahrane i komemoracije, javnost će biti naknadno obaveštena.

Izvor: NUNS/N1

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Proglašeno 13 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra, a najkasnije do 1. decembra Republička izborna komisija (RIK) treba da utvrdi zbirnu listu.