• Preporuke zbog afričke kuge svinja: Svinje staviti pod kontrolu odstrelom i zatvaranjem u određene rezervate

  Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu na jučerašnjoj sednici doneo je preporuku Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da uz podršku lovačkih saveza Srbije i Vojvodine pod kontrolu stavi divlje svinje i mangulice i druge napuštene autohtone vrste odstrelom i zatvaranjem u određene rezervate, navodi se u zaključku koji je ovaj Odbor doneo. Preporuka je, takođe, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Preporuke zbog afričke kuge svinja: Svinje staviti pod kontrolu odstrelom i zatvaranjem u određene rezervate
  Foto: Pixabay

  Odbor za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu na jučerašnjoj sednici doneo je preporuku Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da uz podršku lovačkih saveza Srbije i Vojvodine pod kontrolu stavi divlje svinje i mangulice i druge napuštene autohtone vrste odstrelom i zatvaranjem u određene rezervate, navodi se u zaključku koji je ovaj Odbor doneo.

  Preporuka je, takođe, da vlasnici autohtonih vrsta uspostave kontrolu nad životinjama na svojim imanjima.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/zivan-zivanovic-u-indiji-nema-zarazenih-svinja-ali-se-moraju-preduzeti-preventivne-mere/

  Kako se dodaje, ovo je bitno kako bi se sprečila zarazna bolest afričke kuge svinja i da bi se izbegle još veće ekonomske štete.

  Odbor preporučuje pojačanu kontrolu zaraženih područja koja uključuje sabraćajnice, kontrolu i dezinfekciju prevoznih sredstava i ljudi koji su u prevoznim sredstvima ili se kreću po zaraženim i kontaktnim područjima. – navodi se u preporuci.

  Takođe, zahteva se da vlasnici životinja sa pojačanom pažnjom prate zdravstveno stanje svojih životinja i da svaku promenu zdravstvenog stanja prijave veterinaru.

  Odbor smatra da treba razmisliti o ideji Privredne komore u vezi ove i drugih šteta o kompenzacionom fondu. –  navodi se.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija