• „Prijatelji dece Srbije“: U kampanji 79 slučajeva zloupotrebe dece, prva po broju lista SNS

  „Prijatelji dece Srbije“ saopštili su da su tokom monitoringa izborne kampanje, od 17. novembra do 17. decembra prošle godine, uočili 79 slučajeva političke zloupotrebe dece u predizbornom procesu.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Prijatelji dece Srbije“: U kampanji 79 slučajeva zloupotrebe dece, prva po broju lista SNS

  Kako navode, prva po broju je lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ sa 56 slučajeva.

  Slede liste „Srbija protiv nasilja“ sa 12 slučajeva, „Ivica Dačić – premijer Srbije“ sa šest slučaja, „Dr Miloš Jovanović – NADA za Srbiju“ sa tri slučaja i lista „Mi – glas naroda – prof. dr Branislav Nestorović“ u jednom slučaju, navodi se u saopštenju ove organizacije.

  Dodali su da su se fokusirali na identifikaciju različitih oblika zloupotrebe dece u političke svrhe, kako bi ukazali na taj, kako su naveli, često zanemaren aspekt političke kampanje, štetan za decu.

  Mlađi od 18 godina nisu glasači, te u svakoj situaciji u kojoj su dekor, nalaze se u sadržaju koji im nije namenjen, ni primeren i koji ne shvataju, jesu isključivo jeftin mamac za izazivanje empatije odraslih birača.- ocenjuju u ovoj organizaciji.

  „Prijatelji dece Srbije“ naveli su da su neki od najčešćih primera zloupotrebe bili poseta političara porodicama sa decom, kreirajući utisak bliskosti i porodične atmosfere, gde deca često političarima sede u krilu i dobijaju poklone, kao i izveštaji sa uličnih akcija političnih partija koji prikazuju decu i uključivanje dece u „funkcionersku kampanju“.

  Ceo izveštaj može se pronaći na sajtu organizacije „Prijatelji dece Srbije“.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Izbori 2024

  Ana Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom […]

  Usvojene izmene Zakona o lokalnim izborima

  Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o lokalnim izborima, čime je omogućeno da lokalni izbori u gradovima u kojima nisu bili u decembru, budu 2. juna, kad i […]

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]