• Priznanje „Najhumanija sredina“ danas dodeljeno Crvenom krstu Inđija u Poslaničkom klubu APV

  Povodom 11. maja, Nacionalnog dana davalaca krvi, predstavnici Pokrajinske vlade i Crvenog krsta Vojvodine uručili su priznanja najhumanijim sredinama u pokrajini, među kojima prednjači Opština Inđija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Priznanje „Najhumanija sredina“ danas dodeljeno Crvenom krstu Inđija u Poslaničkom klubu APV
  Foto: Crveni krst Inđija

  Povodom obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Poslaničkom klubu Skupštine Autnomne pokrajine Vojvodine dodeljena su priznanja srednjim školama i fakultetima koji su aktivno uključili u podizanje svesti o dbrovoljnom davalaštvu , kao i organizacijama Crvenog krsta koje su postigle najbolje rezultate u prikupljanju jedinica krvi.

  U ime Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova prisutnima se obratila pomoćnica pokrajinskog sekretara Stanislava Malić-Gostović i rekla: „Danas, u vremenu kada se često pitamo šta je ljudskost i gde je nestao čovek, oazu ljudi, čoveka sa velikim č, pronaći ćemo među davaocima krvi: onima koji dajući krv, u izuzetnom činu solidarnosti s pacijentima kojima je potrebna tranfuzija, poklanjaju ono najvrednije – život!“

  Priznanja su podeljena na osnovu procenta broja prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika, a Inđija je prva među tri opštine koje su dobile ovo priznanje.

  Crveni krst Inđija od danas je vlasnik još jednog priznanja za “najhumaniju opštinu”, priznanje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta uručeno je u Pokrajinskoj vladi povodom 11. maja Nacionalnog dana dana davalaca krvi.

  Priznanja su dodeljena na osnovu procenata prikupljenih jedinica u odnosu na broj stanovnika gradova i opština u Vojvodini gde se Inđija istakla kao najbolja.

  -Ovakva priznanja nas obavezuju da još više radimo u narednim godinama i budemo još bolji- kazala je za IN Medija sekretarka Crvenog krsta Inđija Mirela Sedlan.

  Foto: Crveni krst Inđija

  Osim Inđije priznanja su dobili Senta i Bačka Palanka.

  Stanislava Malić-Gostović je još rekla da Pokrajinski sekretarijat  kroz promociju aktivnosti i kontinuiranu finansijsku podršku, nastoji da Crvenom krstu Vojvodine bude pouzdan i jednako odgovoran partner, te je tokom prošle godine rad Crvenog krsta Vojvodine sa bezmalo 75 miliona dinara, dok smo ovu, 2024. godinu, počeli sa planiranih 37,5 miliona dinara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo