• Problem za meštane vikend zone Tri oraha može biti rešen uzajamnim naporima

  Meštani vikend zone Tri oraha u Čortanovcima ukazali su na problem koji im stvaraju postavljeni kontejneri za odlaganje smeća u tom delu naselja. Iz JKP „Komunalac“ navode da su kontejneri postavljeni tamo gde ima mogućnosti za to. Za privremeno0 rešavanje problema preporuka je da meštani fotografišu nesavesne odlagače smeća, dugoročno rešenje moguće je u septembru.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Problem za meštane vikend zone Tri oraha može biti rešen uzajamnim naporima
  Foto: IN Medija

  Meštani vikend zone Tri oraha u Čortanovcima javili su se IN Medija sa problemom nagomilavanja smeća oko postavljenih kontejnera u tom delu Čortanovaca. Prema njihovim navodima u kontejnerima i oko njih se gomila otpad što privlači pse lutalice, širi se neprijatan miris i sakupljaju se pacovi. Osim navedenih problema meštani navode da se prilikom vetrovitih dana smeće raznosi po okolnim imanjima.

  Čortanovčani kažu da su se obraćali kol centru sistem 48 nekoliko puta ukazujući na ovaj problem, pozivali su JKP „Komunalac“ i obraćaili se putem mejla ali odgovor nisu dobijali.

  Direktor JKP „Komunalac“ kaže da  lokaciju „Tri oraha“ u Čortanovcima radnici ovog preduzeća obilaze četiri puta nedeljno i odnose smeće a da su kontejneri postavljeni na mestu gde postoje mogućnosti  za to.

  Foto: JKP Komunalac

  -Jedino da svi zajedno povedemo računa i da ako neko primeti da se otpad nepropisno odlaže odmah uslika i prosledi fotografiju – kaže Direktor JKP Komunalac Dušan Lemaić.

  O mogućnosti postavljanja zaštitnog zida oko prostora gde su kontejneri, koji bi sprečio širenje „deponije“ i smeća Lemaić navodi da za to postoji plan koji je moguće realizovati u septembru.

  -U ovom periodu je sezona košenja veliki broj radnika je angažovan za te namene, tako da nije realno očekivati da se zaštitni zid postavi do letnnje sezone kada je javiše vikendaša prisutno. Mogućnost postavljanja zaštitnog zida je realizovana na lokacoijama Breskvik i Putareva kuća – objašnjava Lemaić.

  Osim toga postavljene su i kamere na lokaciji Putareva kuća tako je smanjenja količina otpada na ovoj divljoj deponiji, Javno komunalno preduzeće „Komunalac“ postaviće video nadzor i na lokacijama Beška, Krčedin i Novi Karlovci.

  Kamere će biti postavljene na kritičnim mestima, tamo gde pojedini građani nedozvoljeno odlažu otpad, rekao je Dušan Lemaić, direktor komunalnog preduzeća:

  Verujemo da će ove mere imati efekta i da će uticati na svest pojedinaca da otpad odlažu na mestima predviđenim za to. – naveo je Lemaić početkom aprila , i naglasio da je u tom smislu ostvarena dobra saradnja sa nadležnom opštinskom inspekcijom, koja dalje procesuira počinioce.

  Propisane kazne kreću se od 25 hiljada dinara za fizičko lice, preko 75 za preduzetnike, do 150 hiljada dinara za pravno lice.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  200 miliona dinara bez PDV-a za novi vrtić

  Inđija se priprema za gradnju novog vrtića "Neven", zbog čega je raspisan javni poziv za izradu projektno-tehničke dokumentacije, izvođenje radova na rušenju postojećeg i izgradnji novog […]