• ProCredit: Nije istina da u našu banku ulazite sa kovid sertifikatima

  Društvenim mrežama pronela se vest da je ProCredit Banka „zbog pogoršanja zdravstvene situacije u zemlji“ i „u cilju zaštite“ stanovništva donela dodatne mere zaštite za boravak u banci u vidu posedovanja potvrda o vakcinaciji protiv kovida, potvrdi o preležanoj bolesti ili odšampane potvrde o PRC testu ili antigenskom testu ne starijem od 48 sati. U […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ProCredit: Nije istina da u našu banku ulazite sa kovid sertifikatima

  Društvenim mrežama pronela se vest da je ProCredit Banka „zbog pogoršanja zdravstvene situacije u zemlji“ i „u cilju zaštite“ stanovništva donela dodatne mere zaštite za boravak u banci u vidu posedovanja potvrda o vakcinaciji protiv kovida, potvrdi o preležanoj bolesti ili odšampane potvrde o PRC testu ili antigenskom testu ne starijem od 48 sati. U screenshotu maila koji je navodno prosleđen korisnicima, stoji da se ova odluka primenjuje od 5. novembra i da je pomenute potvrde potrebno pokazati obezbeđenju na ulazu u banku.

  Sporni mail potpisao je Branislav Rakić i u zaglavlju se, osim e-mail adrese, nalaze i brojevi telefona i informacija da je mail upućen iz centrale u Beogradu.

  Foto: screenshot facebook

  Đurđica Bogosavljević PR ProCredit Banke za IN Medija kaže da ovakav mail nije upućen korisnicima usluga te banke, kao i da su svi dobrodošli bez ikakvih ograničenja navedenih u poruci koja kruži mrežama.

  – U prethodnih 6 godina smo potpuno unapredili naše digitalne usluge i naši klijenti su u mogućnosti da sve poslove završe online, putem web sajta ili pozivom call centra. Ništa se u radu sa klijentima nije promenilo – rekla je Bogosavljević za IN Medija.

  Nošenje zaštitne maske i fizička distanca su obavezne u prostorijama banke, u skladu sa propisanim merama zaštite, ističe ona.

  Upitana da li su lični podaci ili podaci o transakcijama ili prilivu novca korisnika banke bezbedni, s obzirom na to da je sporna poruka navodno upućena na adrese komintenata banke, Bogosavljević ističe da je svaki aspekt poslovanja usklađen sa „stopostotnim poštovanjem zakona, procedura i sigurnosnih principa“.

  – To se svakako odnosi i na apsolutno sve podatke naših klijenata, tako da Vas možemo uveriti da nema nikakvog razloga za bojazan od zloupotrebe istih – potvrdila je Đurđica Bogosavljević za IN Medija.

  Prijave tužilaštvu za visokotehnološki kriminal i eventuanu dalju istragu oko spornog e-maila koji je, navodno, upućen korisnicima usluga banke, Bogosavljević nije komentarisala.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]