• Produžena izložba dečijih slika u Kući Vojnovića zbog velikog interesovanja

  Izložba dečijih radova „Školice crtanja i slikanja“ i „Kreativne radionice“ Poslovno obrazovnog centra u holu Galerije Kuće Vojnović produžena je zbog velikog interesovanja do četvrtka 23. decembra do 12 sati. Škola crtanja i slikanja za mlađe uzraste postoji od 2017. godine i okuplja velik broj talentovane dece kojoj se talenat neguje i nadograđuje kroz učenje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Produžena izložba dečijih slika u Kući Vojnovića zbog velikog interesovanja

  Izložba dečijih radova „Školice crtanja i slikanja“ i „Kreativne radionice“ Poslovno obrazovnog centra u holu Galerije Kuće Vojnović produžena je zbog velikog interesovanja do četvrtka 23. decembra do 12 sati.

  Škola crtanja i slikanja za mlađe uzraste postoji od 2017. godine i okuplja velik broj talentovane dece kojoj se talenat neguje i nadograđuje kroz učenje po grupama. Radionica je potpuno besplatna za decu a finansirana je iz budžeta građana, te roditeljima nisu potrebna finansijska sredstva za decu koja žele da pohađaju ove časove.

  Prvobitno je izložba radova planirana da traje do utorka 21. decembra međutim zbog velikog interesovanja produžena je za dodatna dva dana. Deo roditelja čija deca pohađaju školicu nezadovoljni vremenom izlaganja i rada Galeije obratili su se IN Mediji sa prigovorom „zašto Galerija ne radi vikendom kada je većina roditelja slobodna a i deca nisu u školi za vreme trajanja izložbe“ što ih sprečava da pogledaju izložbu i podrže svoju decu.

  – Besmisleno je da u radno vreme od 10 do 17 sati radnim danom bude otvorena izložba, kada je roditelja većina na poslu a da vikendom Galerija ne radi, baš u ono vreme kada roditelji imaju više vremena a i deca tada nisu u školi – kaže za IN Medija Aleksandra M. čije je dete polaznik školice crtanja.

  Sanja Sajfert kustos Galerije „Kuća Vojnović“ za IN Medija objašnjava da Galerija nikada nije radila vikendom i da bi roditelji trebali svoju decu da dovode u Galeriju i kada nisu izloženi njihovi radovi kako bi deca proširila i obogatila svoja saznanja o kulturi i umetnosti.

  – Kada bi Galerija radila vikendom, to bi značilo da je ponedeljak neradan dan po našim iskustvima je više isplativo da Galerija radi po ovom rasporedu. – objašnjava kustoskinja Sanja Sajfert.

  Anastasija Krajina, polaznica radionice

  Anastasija Krajina ima 11 godina i školicu pohađa pet godina, za to vreme izlagala je svoje radove u Galeiji tri puta i planira da sa školicom nastavi u budućnosti. Njen talenat otkrila je majka Ivana koja joj je i najveća podrška.

  – Pet godina idem u školu crtanja i tu sam jer volim crtanje, a imam i talenta. Najviše mi odgovara tehnika grafitnom olovkom. Volim da slikam sve, od portreta preko mrtve prirode i životinja, zavisi kako kad. – kaže za IN Medija mala umetnica Anastasija Krajina.

  Anastasija je, prema rečima Ivane Krajine kao dete pokazala talenat za crtanje i ova školica je mnogo doprinela da razvije svoj talenat i usavrši tehnike. Ivana smatra da je ipak slikanje bojama ono što Anastasiji najviše „leži“ ali je podržava u njenoj odluci da crtanje olovkom usavrši.

  – Zadovoljna sam idejom da se neguje talenat dece za umetnost, da budem iskrena potpuno je prihvatljivo i potebno to što je školica besplatna te nemamo dodatnih izdataka a obuka joj znači. Deca su raspoređena u tri grupe te i nastavnice imaju vremena i prostora da se posvete svakom pojedinačno. Dobru zamisao moram pohvaliti. – kaže Ivana Krajina.

  Na razvijanju umetničkog talenta pomažu profesorice Gordana Vudragovići Angelina Marković.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura