• Proglašeni konačni rezultati pokrajinskih izbora

  PIK: Prigovori na ukupan izveštaj mogu se podneti u roku od 72 sata nakon objavljivanja ovog izveštaja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Proglašeni konačni rezultati pokrajinskih izbora
  Foto: IN Medija

  Pokrajinska izborna komisija (PIK) usvojila je Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike u Skupštinu Autonomne pokrajine Vojvodine, koji su održani 17. decembra a na nekoliko mesta su izbori ponovljeni 30. decembra.

  Kako se navodi na sajtu PIK-a, Srpska napredna stranka (SNS) sa koalicionim partnerima osvojila je apsolutnu većinu, odnosno 66 od 120 poslaničkih mandata.

  Opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja osvojila je 30 mandata, a Savez vojvođanskih Mađara koji je u poslednja dva mandata bio u vladajućoj koaliciji sa SNS-om devet mandata.

  Po sedam mandata osvojili su do sada takođe vladajuća Socijalistička partija Srbije i opoziciona koalicija Nada, a jedan mandat osvojila je Ruska stranka.

  Cenzus nisu prešli koalicija predvođena strankom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, Koalicija Dveri – Zavetnici, Srpska radikalna stranka, koalicija Dosta je bilo – Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, koalicija Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja, Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije.

  Kako je naveo PIK, broj birača upisanih u birački spisak bio je 1.669.791, a na 1.776 biračkih mesta izašlo je 985.929 birača, uz 30.444 nevažećih glasačkih listića.

  Dodali su da se prigovori na ukupan izveštaj mogu podneti u roku od 72 sata nakon objavljivanja ovog izveštaja.

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina