• Promenili statut javnog preduzeća da bi imenovali direktora

  Nadzorni odbor JP “Inđja put” je na sednici održanoj 2. aprila 2021. godine izmenio deo Statuta ovog javnog preduzeća koji se odnosi na uslove za mesto direktora. Prema novom statutu, prvi čovek ovog preduzeća mora da ispunjava sledeće uslove : Da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Promenili statut javnog preduzeća da bi imenovali direktora

  Nadzorni odbor JP “Inđja put” je na sednici održanoj 2. aprila 2021. godine izmenio deo Statuta ovog javnog preduzeća koji se odnosi na uslove za mesto direktora. Prema novom statutu, prvi čovek ovog preduzeća mora da ispunjava sledeće uslove :

  Da ima stečeno visoko obrazovanje na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine, odnosno na osnovnim akademskim studijama ili specijalističkim akademskim studijama, master akademskim studijama, master strukovnim studijama, specijalističkim akademskim studijama ili sprecijalističkim strukovnim studijama iz oblasti građevinsko inženjerstvo, arhitektura, ekonomske nauke, pravne nauke, menandžment i biznis, industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment.

  Nakon tri meseca, tačnije 18. juna, doneta je odluko o sprovođenju konkursa za direktora JP “Inđija put” na kojem je dotadašnji vršioc dužnosti direktora, Marko Gašić bio jedini kandidat.

  Komisija za sprovođenje konkursa je na svojoj sednici održanoj 6. avgusta 2021. godine, donela odluku da Marko Gašić, diplomirani inženjer menadžmenta ispunjava sve uslove. Gašić je na poslednjoj sednici, koja je održana 26. avgusta, većinom glasova izabran za direktora JP “Inđija put” međutim, pre glasanja za reč se javio odbornik GG “Građanin”, Strahinja Jovanović.

  „To je kao da ste raspisali konkurs za profesionalnog vozaća a da je uslov da kandidat nema vozačku dozvolu“

  Mi smo čitali dokumentaciju i vidimo da je komisija rekla da Gašić ispunjava sve uslove.  Koliko vidim u materijalu, gospodin Gašić je diplomirani inženjer menadžmenta i mi smo morali da proverimo u statutu tog javnog preduzeća da li neko sa takvim obrazovanjem i tom školom može da bude direktor Inđija puta. Vidimo da je ta stavka dodata u izmeni Statuta, koja je bila u aprilu, kada je dodato da neko sa tom školom može da bude direkto. Naša je krivica što tada nismo reagovali. –  rekao je Strahinja Jvanović i dodao da će na sledećoj sednici, ukoliko im se to dozvoli, tražiti promenu statuta JP Inđija put.

  –  Inđija put se bavi upravljanjem putevima a vi Statutom ovog javnog preduzeća zabranjujete nekom ko je saobraćajni inženjer da bude direktor tog preduzeća. To je kao da ste raspisali konkurs za profesionalnog vozaća a da je uslov da kandidat nema vozačku dozvolu. – kazao je na poslednjoj sednici Strahinja Jovanović.

  Na dnevnom redu sednice, koja je održana u četvrtak,  imenovana je, pored Marka Gašića, i direktorica ustanove Kulturni centar Inđija, Ružica Jovanović.  Podsetimo, prilikom njenog  postavljenja još 2016. godine je bilo niz nelogičnosti pa i kršenja Zakona o kulturi o čemu više možete pročitati ovde.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika