• Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije: Upao u kanal DTD tokom redovnih vežbi

  Telo zastavnika prve klase M. T. pronađeno je jutros u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Pronađeno telo podoficira Vojske Srbije: Upao u kanal DTD tokom redovnih vežbi
  Foto: Ministarstvo odbrane

  Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

  Dodaje se i da je stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan. Nakon operacije nalazi se na intenzivnoj nezi.

  Za Toškovićem se tragalo od juče,  posle incidenta tokom vežbe na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, podseća. U pitanju je bila pokazna tačka ronilačke jedinice, kada dvojica ronilaca iskaču zajedno iz helikoptera u pokretu.

  Incident se desio kod vojnog poligona „Orešac“ u Deliblatskoj peščari i to tokom vežbe pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

  Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja, kako se navodi, ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije, dodaje se u saopštenju.

  Na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije.

  Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

  Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]