• Protest Čortanovčana: Kad vlast neće kod njih, meštani će da posete vlast

  Meštani Čortanovaca prijavili su danas protest koji će se održati 4. marta ispred zgrade Opštine Inđija, saznaje IN Medija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Protest Čortanovčana: Kad vlast neće kod njih, meštani će da posete vlast
  Foto: IN Medija

  Povod za protest je, kako navode, gubitak železničke stanice i nedostatak organizovanog prevoza do nove stanice koja se nalazi 6 kilometara od Čortanoca.

  Pored toga, jedan od povoda je i činjenica da se niko od lokalne vlasti nije odazvao pozivu kako bi prisustvovao na zboru građana koji je organizovan u tom selu.

  Miran protest meštana Čortanovaca je zakazan za ponedeljak, 4. marta, od 11 sati ispred zgrade Opštine.

  Nakon 140 godina meštani Čortanovaca ostali su bez železničke stanice koju nakon rekonstrukcje pruge „dele“ sa Beščanima.

  Za stanovnike oba mesta koji gravitiraju ka Novom Sadu, železnička stanica udaljena je oko 4 kilometra i nalazi se u ataru između dva sela.

  Osim udaljenosti i loše infrastrukture, gradski prevoz za putnike nije usklađen sa redom vožnje vozova, a čak ne postoji ni trotoar na relaciji Čortanovci – železnička stanica.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]