Protest protiv nasilja danas u Beogradu: Šetaće se do zgrade Pinka

Protest „Srbija protiv nasilja“, 19. po redu, održaće se u petak, 8. septembra. Okupljanje je ispred zgrade Vlade Srbije u 19 časova, odakle će protestna povorka otići do zgrade Televizije „Pink“. Predstavanici proevropske opozicije koja tehnički organizuje proteste su na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pozvali građane da se pridruže. Podsetili su da je […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Protest protiv nasilja danas u Beogradu: Šetaće se do zgrade Pinka

Protest „Srbija protiv nasilja“, 19. po redu, održaće se u petak, 8. septembra.

Okupljanje je ispred zgrade Vlade Srbije u 19 časova, odakle će protestna povorka otići do zgrade Televizije „Pink“.

Predstavanici proevropske opozicije koja tehnički organizuje proteste su na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pozvali građane da se pridruže.

Podsetili su da je zahtev protesta da se Televizijama Pink i Hepi oduzme nacionalna frekvencija zbog promovisanja mržnje i nasilja.

Dodali su da je Televizija Pink nastavila sa „uvredljivim spotovima“ protiv pojedinih poltičara i da je počela sa emitovanjem novog rijaliti programa.

Među zahtevima su i gašenje tabloida koji promovišu govor mržnje i nasilje kao i smena rukovodstva Radio-televizije Srbije.

Traži se i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, i članova Saveta REM-a.

Na protest pozivaju opozicione parlamentarne grupe „Pravac Evropa“, Narodna stranka, Demokratska stranka, Zajedno-Moramo, Zeleno-levi front-Ne davimo Beograd, i Narodni pokret Srbije, ali naglašavaju da protest nije stranački.

Izvor: Beta

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Proglašeno 13 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra, a najkasnije do 1. decembra Republička izborna komisija (RIK) treba da utvrdi zbirnu listu.