Protest zaposlenih u javnom sektoru u subotu, traže veće plate i zaštitu od nasilja

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost za subotu, 10. decembar najavili su protest „Javni sektor – Za veće plate i dostojanstvo profesije“ ispred Vlade Srbije 10. decembra. –Sledeći svoje principe i vrednosti za koje se zalažemo, okupićemo se 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava kako bismo izrazili nezadovoljstvo našim položajem u društvu, uslovima rada i platama […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Protest zaposlenih u javnom sektoru u subotu, traže veće plate i zaštitu od nasilja

Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost za subotu, 10. decembar najavili su protest „Javni sektor – Za veće plate i dostojanstvo profesije“ ispred Vlade Srbije 10. decembra.

Sledeći svoje principe i vrednosti za koje se zalažemo, okupićemo se 10. decembra na Međunarodni dan ljudskih prava kako bismo izrazili nezadovoljstvo našim položajem u društvu, uslovima rada i platama koje dobijamo za svoj odgovoran posao.– saopšteno je iz Nezavisnosti.

Zahtevaju povećanje plata od 25 odsto za sve zaposlene u javnom sektoru, bez diskriminacije, bezbedne uslove rad za sve i zaštitu od svih oblika nasilja, topli obrok i regres za ceo javni sektor i kolektivne ugovore koji će se poštovati.

Da se ne stidimo svojih plata, već da se njima ponosimo kao što se ponosimo poslom koji radimo. – poručili su iz sindikata.

Protest će početi u 12 časova.

Izvor: 021.rs

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija