• „Protestna akcija“ ispred Skupštine Vojvodine u 11 ujutru: Godinu dana od nasilja nad građanima

  Organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ u Novom Sadu najavili su za petak, 21. jul performans i konferenciju za medije u prolazu između zgrade Banovine i Skupštine Vojvodine. Oni će na ovaj način obeležiti godinu dana od nasilja nad građanima na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad do 2030. godine. Protestna akcija će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Protestna akcija“ ispred Skupštine Vojvodine u 11 ujutru: Godinu dana od nasilja nad građanima

  Organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ u Novom Sadu najavili su za petak, 21. jul performans i konferenciju za medije u prolazu između zgrade Banovine i Skupštine Vojvodine.

  Oni će na ovaj način obeležiti godinu dana od nasilja nad građanima na protestu protiv usvajanja Generalnog urbanističkog plana za Novi Sad do 2030. godine.

  Protestna akcija će početi u 11 časova.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/aktivisti-uskoro-na-saslusanju-zbog-protesta-protiv-gup-a-jos-uvek-bez-istrage-protiv-obezbedjenja/

  Organizatori naglašavaju da će se sa protestima u Novom Sadu nastaviti i ubuduće u „formi različitih aktivnosti kojima se skreće pažnja građana na pravne, fizičke i ostale oblike nasilja novosadskih vlasti“.

  – Dokle god u Novom Sadu i Srbiji nema pravde za sve ljude koji su pod udarom sistemskog nasilja ovog režima, sa protestima i protestnim akcijama se neće stati“, navode.

  Portal 021.rs podseća da je protest protiv usvajanja GUP-a održan je 21. jula 2022. godine kada su gradski odbornici u Skupštini Vojvodine usvajali ovaj dokument, a ispred zgrade u kojoj se sednica održavala izbili su sukobi između okupljenih građana i policije i privatnog obezbeđenja.

  Naslovna: Autonomija

  Izvor. 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Vojvodina: Toplotni talas do 21. jula

  Nа оsnоvu nајnоviјеg prоgnоstičкоg mаtеriјаlа, do 21. jula postoje uslоvi zа pојаvu tоplоtnоg tаlаsа nа vеćini tеritоriје […]