• Puštena u rad aplikacija za prijavu ekoloških problema

  Ekološki informacioni sistem preko kog će građani moći da prijave ekološke probleme, danas počinje sa radom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine. – Ovo je važna vest za građane Srbije, jer testiramo sistem, putem kojeg će već od danas moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Puštena u rad aplikacija za prijavu ekoloških problema

  Ekološki informacioni sistem preko kog će građani moći da prijave ekološke probleme, danas počinje sa radom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

  – Ovo je važna vest za građane Srbije, jer testiramo sistem, putem kojeg će već od danas moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine – rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

  Ona je pozvala građane da “ukažu na ekološke probleme i tesno sarađuju” sa državom,  kako bi te probleme što pre rešili.

  Građani će moći da šalju prijave preko mobilne i veb aplikacije „gReact“ (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i App Store, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066/5555-001, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800/003-003, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova.

  Prema rečima Vujović, sistem predviđa i praćenje lokacija očišćenih divljih deponija na kojima su postavljene kamere.

  Fotografije: Ministarstvo zaštite životne sredine
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija