Puštena u rad aplikacija za prijavu ekoloških problema

Categories NOVO, Srbija, TEHNOLOGIJAPosted on

Ekološki informacioni sistem preko kog će građani moći da prijave ekološke probleme, danas počinje sa radom, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

– Ovo je važna vest za građane Srbije, jer testiramo sistem, putem kojeg će već od danas moći da prijavljuju ekološke probleme sa kojima se susreću u svojoj lokalnoj samoupravi. Administratori će prikupljati informacije sa terena koje dobiju od građana i pozivati nadležne službe da reaguju, pre svega inspekcije i druge službe u lokalnim samoupravama, kao i republičku inspekciju zaštite životne sredine – rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ona je pozvala građane da “ukažu na ekološke probleme i tesno sarađuju” sa državom,  kako bi te probleme što pre rešili.

Građani će moći da šalju prijave preko mobilne i veb aplikacije „gReact“ (Green Reaction), koja može besplatno da se preuzme na Google Play i App Store, a omogućeno je i slanje SMS ili MMS poruka na 066/5555-001, kao i telefonski pozivi Kontakt centru na broj 0800/003-003, radnim danima od 7:30 do 15:30 časova.

Prema rečima Vujović, sistem predviđa i praćenje lokacija očišćenih divljih deponija na kojima su postavljene kamere.

Fotografije: Ministarstvo zaštite životne sredine
IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

1 komentar

  1. Koliko je koštala izrada aplikacije sve gradjane Srbije i za koliko je premašila Dulića?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *