• Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad

  Pruga Beograd – Novi Sad puštena je u saobraćaj, a u prvom brzom vozu na toj relaciji, nazvanim „Soko“, bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i članovi Vlade Srbije. Voz je u Novi Sad stigao za 33 minuta, piše N1. Voz na ovoj deonici voziće maksimalnom brzinom od 200 kilometara na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad

  Pruga Beograd – Novi Sad puštena je u saobraćaj, a u prvom brzom vozu na toj relaciji, nazvanim „Soko“, bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i članovi Vlade Srbije. Voz je u Novi Sad stigao za 33 minuta, piše N1.

  Voz na ovoj deonici voziće maksimalnom brzinom od 200 kilometara na čas, prema redu vožnje trebalo bi da saobraća pet puta dnevno, a cena karte tokom promotivnog perida iznosiće 300 dinara u jednom pravcu, za decu do sedam godina u pratnji roditelja karta je besplatna.

  Pogledaj još:
  139 godina Inđija ima vozni saobraćaj (18.01.2022.)
  Momirović: Brza pruga kao turistička atrakcija (11.01.2022.)
  Vozovi tutnje kroz Inđiju 200km/h (29.01.2022.)
  Voz stigao, a kada će pruga? (28.10.2021.)

  Posle promotivnog perioda, puna cena povratne karte, kako je ranije najavljivano, trebalo bi da bude 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

  Saobraćaće tri vrste vozova: „Intersiti“, „Regio-ekspres“ i „Regio“ koji će se razlikovati po broju stanica na kojima će stajati, a time i po trajanju putovanja izmedju dva grada.

  “Inter City voz” će biti najbrži i stizaće na odredište za 36 minuta, pošto će imati samo jednu međustanicu, na Novom Beogradu. Samim tim, taj voz neće stajati ni u Inđiji.
  Putovanje „Regio ekspresom“ trajaće 49 minuta, pošto će se zaustavljati na sedam međustanica: Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci.
  Najsporiji će biti „Regio vozovi“ koji će putovati 55 do 57 minuta, a stajaće na 11 međustanica: Novi Beograd, Tošin Bunar, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Petrovaradin.

  Najveću brzinu od 200 kilometara na sat nećete iskusiti ako putujete u Inđiji, jer je razvija samo Inter City voz, koji na našoj stanici ne staje i to na delu pruge od Batajnice do Karlovačkih Vinograda, u dužini od 41,4 kilometara.

  Do karata i preko aplikacija za web i mobilne

  Od danas će karte moći da se kupe putem web i mobilne aplikaciјe „Srbiјa Voz“, čime se dobija popust od 5% na ukupnu cenu karte, dodaje se u saopštenju.

  Kako se navodi, u Inter City vozu se ne vrši izdavanje voznih karata, već samo kontrola validnosti putem mobilnih terminala i prodaјa karata za bicikle i prekomerni ručni prtljag. U Regio vozovima vozopratno osoblje će ispostavljati vozne karte po cenama sa blagaјne.

  Putnicima bez karte neće biti dozvoljen ulazak u voz, kažu u Srbija vozu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Manifestacija Dan porodice košta 2,5 miliona dinara

  Manifestacija Dan porodice u Inđiji se obelažava u sredu 15. maja besplatnim projekcijama dečijih crtaća i 16. maja svečanom manifestacijom u organizaciji Udruženja penzionera opštine […]