Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad

Pruga Beograd – Novi Sad puštena je u saobraćaj, a u prvom brzom vozu na toj relaciji, nazvanim „Soko“, bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i članovi Vlade Srbije. Voz je u Novi Sad stigao za 33 minuta, piše N1. Voz na ovoj deonici voziće maksimalnom brzinom od 200 kilometara na […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Puštena u saobraćaj brza pruga Beograd-Novi Sad

Pruga Beograd – Novi Sad puštena je u saobraćaj, a u prvom brzom vozu na toj relaciji, nazvanim „Soko“, bili su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Mađarske Viktor Orban i članovi Vlade Srbije. Voz je u Novi Sad stigao za 33 minuta, piše N1.

Voz na ovoj deonici voziće maksimalnom brzinom od 200 kilometara na čas, prema redu vožnje trebalo bi da saobraća pet puta dnevno, a cena karte tokom promotivnog perida iznosiće 300 dinara u jednom pravcu, za decu do sedam godina u pratnji roditelja karta je besplatna.

Pogledaj još:
139 godina Inđija ima vozni saobraćaj (18.01.2022.)
Momirović: Brza pruga kao turistička atrakcija (11.01.2022.)
Vozovi tutnje kroz Inđiju 200km/h (29.01.2022.)
Voz stigao, a kada će pruga? (28.10.2021.)

Posle promotivnog perioda, puna cena povratne karte, kako je ranije najavljivano, trebalo bi da bude 1.600 dinara, a u jednom pravcu 1.000 dinara.

Saobraćaće tri vrste vozova: „Intersiti“, „Regio-ekspres“ i „Regio“ koji će se razlikovati po broju stanica na kojima će stajati, a time i po trajanju putovanja izmedju dva grada.

“Inter City voz” će biti najbrži i stizaće na odredište za 36 minuta, pošto će imati samo jednu međustanicu, na Novom Beogradu. Samim tim, taj voz neće stajati ni u Inđiji.
Putovanje „Regio ekspresom“ trajaće 49 minuta, pošto će se zaustavljati na sedam međustanica: Novi Beograd, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci.
Najsporiji će biti „Regio vozovi“ koji će putovati 55 do 57 minuta, a stajaće na 11 međustanica: Novi Beograd, Tošin Bunar, Zemun, Zemun Polje, Batajnica, Nova Pazova, Stara Pazova, Inđija, Beška, Sremski Karlovci i Petrovaradin.

Najveću brzinu od 200 kilometara na sat nećete iskusiti ako putujete u Inđiji, jer je razvija samo Inter City voz, koji na našoj stanici ne staje i to na delu pruge od Batajnice do Karlovačkih Vinograda, u dužini od 41,4 kilometara.

Do karata i preko aplikacija za web i mobilne

Od danas će karte moći da se kupe putem web i mobilne aplikaciјe „Srbiјa Voz“, čime se dobija popust od 5% na ukupnu cenu karte, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, u Inter City vozu se ne vrši izdavanje voznih karata, već samo kontrola validnosti putem mobilnih terminala i prodaјa karata za bicikle i prekomerni ručni prtljag. U Regio vozovima vozopratno osoblje će ispostavljati vozne karte po cenama sa blagaјne.

Putnicima bez karte neće biti dozvoljen ulazak u voz, kažu u Srbija vozu.

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije VESTI

Poljoprivrednici prijavili protest za ponedeljak

Skoro sve članice Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije donele su odluku da će izaći na proteste u ponedeljak, 13. novembra. Kako prenosi Agroklub, protest je zvanično prijavljen MUP-u, a detalji blokade će se tek znati posle sastanka u petak kada ističe i rok za odgovor Vlade i Ministarstva poljoprivrede. Mada poljoprivrednici za sada ne otkrivaju planove […]

Zimsko računanje vremena od nedelje 29. oktobra

Letnje računanje vremena u 2023. godini prestaje u nedelju 29. oktobra u 3 časa ujutro. U noći između subote i nedelje časovnike treba pomeriti za jedan sat unazad, sa 3 na 2 časa, u skladu sa Zakonom o računanju vremena. Čas koji se, zbog pomeranja za jedan čas unazad, pojavljuje dva puta između dva i […]

Facebook omogućio kreiranje do četiri dodatna profila, za prebacivanje se nije potrebno odjaviti

Kompanija Meta je saopštila da korisnici Facebook-a mogu kreirati do četiri dodatna profila, a za prebacivanje između njih nije potrebno odjaviti se. Ova funkcija se testira od juna prošle godine. Meta predlaže kreiranje profila za privatni život, za posao, kao i za specifična interesovanja ili zajednice koje bi korisnik radije odvojio od privatnog, odnosno glavnog […]

INĐIJA: Preostalo novca za zamenu stolarije, uskoro novi konkurs

Iz lokalne samouprave najavljeno je da će preostalih 6 miliona dinara za zamenu stolarije koje nisu utrošene u prošlom konkursu, ponovo biti namenjene za isti projekat. Sa istim iznosom učestvovaće i Ministarstvo rudarstva i energetike. Ministarstvo rudarstva i energetike  raspisalo je u junu javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća […]