• Radikalizacija protesta: u subotu blokada autoputa i granice

  Veliki ekološki protest u Beogradu najavljen je za sledeću subotu, 15. januar, objavile su ekološke organizacije SEOS, Ekološki ustanak i druge, nakon zajedničkog sastanka održanog u Gornjem Milanovcu, posle protesta za čist vazduh u tom gradu. Na sastanku na kome je učestvovalo više od 40 organizacija iz cele Srbije, dogovoreno je da će se u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radikalizacija protesta: u subotu blokada autoputa i granice

  Veliki ekološki protest u Beogradu najavljen je za sledeću subotu, 15. januar, objavile su ekološke organizacije SEOS, Ekološki ustanak i druge, nakon zajedničkog sastanka održanog u Gornjem Milanovcu, posle protesta za čist vazduh u tom gradu. Na sastanku na kome je učestvovalo više od 40 organizacija iz cele Srbije, dogovoreno je da će se u subotu biti blokiran autoput u Beogradu i jedan granični prelaz.

  – Dogovorili smo plan odbrane Srbije od Rio Tinta i drugih trovača, a glavni trovač je Aleksandar Vučić. Konkretno, ići ćemo pred Vladu da naši predstavnici uđu na sednicu Vlade kako bi tražili dokumenta na uvid. Već 15. januara biće blokada u Beogradu i cele Srbije, plus jedan granični prelaz kao opomena – rekao je Đorđe Miketić iz Ekološkog ustanka za Nova.rs.

  On je dodao da je to samo opomena pred radikalizaciju protesta.

  – Nakon toga, 22. januara biće ogroman protest i blokada jedne lokacije, koju ćemo naknadno utvrditi ali mislim da će biti Preljina. Ako i dalje ne budu ništa uradili do kraja meseca, blokiraćemo više graničnih prelaza – naglasio je Miketić.

  foto: privatna arhiva

  Ekološki ustanak i Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) pozvali su sve srodne organizacije na sastanak u cilju planiranja daljih protestnih aktivnosti i radikalizacije odbrane Srbije od Rio Tinta i drugih sličnih kompanija.

  Naslovna fotografija: Emilija Gorjanović
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija