• Radnički iz Niša ponovo traži smenu predsednika Sudijske komisije FSS Dejana Filipovića

  Fudbalski klub Radnički iz Niša ponovo je danas zatražio smenu predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića i kažnjavanje sudije Milana Milanovića, uz poruku da je „fudbalska javnost u Srbiji duže vreme zaprepašćena njihovom bahatošću i neprofesionalnošću“. Radnički je u pismu predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Draganu Džajiću naveo da duži period ukazuje na problem suđenja u srpskom […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Radnički iz Niša ponovo traži smenu predsednika Sudijske komisije FSS Dejana Filipovića

  Fudbalski klub Radnički iz Niša ponovo je danas zatražio smenu predsednika Sudijske komisije Dejana Filipovića i kažnjavanje sudije Milana Milanovića, uz poruku da je „fudbalska javnost u Srbiji duže vreme zaprepašćena njihovom bahatošću i neprofesionalnošću“.

  Radnički je u pismu predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Draganu Džajiću naveo da duži period ukazuje na problem suđenja u srpskom fudbalu.

  Klub iz Niša je naveo da se, kao i Crvena zvezda, žalio na sudiju Milana Milanovića zbog „neprofesionalnog suđenja“ u baražu protiv Inđije 4. juna i da se tada obratio predsedniku Sudijske komisije Dejanu Fillipoviću, ali da odgovor nije dobio.

  Gospodin Filipović nas nikada nije upristojio bilo kakvog odgovora, i ne samo da nikada nije kaznio sudije koje su očigledno oštetile Radnički, nego ih je i nagrađivao. I zbog svega toga mi sada ponovo tražimo smenu Filipovića i kažnjavanje sudije Milanovića, jer je nedopustivo to što se radi. Ovo nije problem ni Radničkog, ni Zvezde, niti bilo kog kluba pojedinačno, već je problem srpskog fudbala u potpunosti i ovakvim stvarima se mora stati na put. – navodi se u pismu.

  Radnički je ocenio da „problem suđenja u srpskom fudbalu postaje rak rana“ i da su zato neophodne hitne reakcije kako bi se „samovolji pojedinih stalo na put“.

  Neprihvatljivo je da Filipović i njegovi saradnici ignorišu sve probleme prouzokovane njihovim neradom, a sve dugo traje. Sudije moraju da sude pošteno i mora se formirati organ u FSS-u koji će kontrolisati rad sudija. Srbiji ne treba sudija koji će biti izvršilac želja Filipovića ili bilo kog drugog pojedinca. Zato što nema jasne kontrole, suđenja su iz kola u kolo sve gora. Tako će i biti dok se ne utvrdi odgovornost onih koji su doveli srpski fudbalu takvu situaciju. – dodaje se.

  Radnički je zatražio da da sudije „budu poštene i sude po pravilima, a ne da budu egzekutori“.

  Imajući u vidu da Radnički, pa i ceo jug Srbije, nema predstavnike u Izvršnom odboru i Odboru za hitna pitanja, sudije klubove iz ovog regiona smatraju potpuno nebitnim i mogu protiv njih da rade šta god požele. -navodi se u saopštenju.

  Posle sedam kola u Super ligi Srbije, Radnički ima šest bodova i zauzima 14. mesto na tabeli.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija