• Radovi na brzoj pruzi stigli do Salajke

  Dok se na deonici između Stare Pazove i Petrovaradina uveliko gradi bezmalo pune tri godine, na novosadskoj strani su u toku pripremni radovi. Kako Dnevnik saznaje u Infrastrukturi železnice Srbije, na Salajci se čisti teren, seče drveće i izmeštaju instalacije za izgradnju nasipa dvokolosečne pruge, ali i izgradnju objekata – nadvožnjaka u Venizelosovoj i Temerinskoj […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  013 Info

  Dok se na deonici između Stare Pazove i Petrovaradina uveliko gradi bezmalo pune tri godine, na novosadskoj strani su u toku pripremni radovi.

  Kako Dnevnik saznaje u Infrastrukturi železnice Srbije, na Salajci se čisti teren, seče drveće i izmeštaju instalacije za izgradnju nasipa dvokolosečne pruge, ali i izgradnju objekata – nadvožnjaka u Venizelosovoj i Temerinskoj ulici, te pothodnika u ulicama Radoja Domanovića i Đorđa Zličića.

  – U jeku je gradnja nasipa na deonici od Inđije do Novog Sada, te zvučne barijere od Inđije do Petrovaradina – kaže portparol „Infrastruktura železnice Srbije” Nenad Stanisavljević.

  Radovi se izvode i na dva vijadukta između Beške i Čortanovaca, prave se propusti, mostovi…

  U toku je i regulacija potoka Selište, kao i demontaža koloseka i šinskih polja na deonici Inđija–Beška–Čortanovci.

  Na području Sremskih Karlovaca gradi se trasa nove dvokolosečne pruge, dok su objekti koji će biti u funkciji železničkog saobraćaja, poput propusta, mosta preko Stražilovačkog potoka, pešačko-biciklističkog pothodnika i pešačkog pothodnika u staničnom području završeni, i preostaje samo da se arhitektonski oblikuju.

  (Dnevnik)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]