• Rajfajzen banka upozorava na prevarante

  Rajfajzen banka upozorila je svoje klijente na prevarante koji vrebaju ljude na internetu i lažno se predstavljaju u ime pomenute banke, u nameri da im izvuku novac s računa. Pomenuti prevaranti šalju mejlove građanima, a potom zahtevaju njihove podatke uz pretnju da će im u suprotnom biti blokiran račun. – Obaveštavamo Vas da je u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rajfajzen banka upozorava na prevarante

  Rajfajzen banka upozorila je svoje klijente na prevarante koji vrebaju ljude na internetu i lažno se predstavljaju u ime pomenute banke, u nameri da im izvuku novac s računa.

  Pomenuti prevaranti šalju mejlove građanima, a potom zahtevaju njihove podatke uz pretnju da će im u suprotnom biti blokiran račun.

  – Obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja imejl poruka kojima se građani pozivaju, prividno u ime Raiffeisen banke, da potvrde svoje podatke, uz konstataciju da će im u suprotnom „račun biti blokiran – saopštila je ta banka

  Kako su naveli, u poruci se nalazi link na koji je potrebno kliknuti i potom uneti svoje podatke.

  – Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Raiffeisen banke – navodi se u poruci poslatoj svim klijentima.

  Elementi po kojima prepoznajete poruke od prevaranta:
  – naslov poruke je „Verifikacija nije završena”
  – pošiljalac „Rbb”
  – email adresa je registrovana na u Bugarskoj (na domenu .bg), Srbiji (mejlovi se šalju sa domena rbb.rs), kao i adrese info@rolraiffesenmoja.com.
  – sporni link naslovljen je „log in sada” ili „Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!“ (link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs)

  Ovo nije prvi put da su klijenti Rajfajzen banke na udaru prevaranata, ali ni klijenti drugih nisu pošteđeni povremenih sličnih kampanja. Erste banka je objavljivala uputstva i upozorenja svojim klijentima na svom sajtu, kao i Banka Intesa, ali i mnoge druge.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija