Rajfajzen banka upozorava na prevarante

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Rajfajzen banka upozorila je svoje klijente na prevarante koji vrebaju ljude na internetu i lažno se predstavljaju u ime pomenute banke, u nameri da im izvuku novac s računa.

Pomenuti prevaranti šalju mejlove građanima, a potom zahtevaju njihove podatke uz pretnju da će im u suprotnom biti blokiran račun.

– Obaveštavamo Vas da je u toku zlonamerna aktivnost slanja imejl poruka kojima se građani pozivaju, prividno u ime Raiffeisen banke, da potvrde svoje podatke, uz konstataciju da će im u suprotnom „račun biti blokiran – saopštila je ta banka

Kako su naveli, u poruci se nalazi link na koji je potrebno kliknuti i potom uneti svoje podatke.

– Molimo Vas da obratite pažnju ukoliko dobijete poruku sa ovakvim sadržajem, jer ona nije potekla od Raiffeisen banke – navodi se u poruci poslatoj svim klijentima.

Elementi po kojima prepoznajete poruke od prevaranta:
– naslov poruke je „Verifikacija nije završena”
– pošiljalac „Rbb”
– email adresa je registrovana na u Bugarskoj (na domenu .bg), Srbiji (mejlovi se šalju sa domena rbb.rs), kao i adrese [email protected].
– sporni link naslovljen je „log in sada” ili „Možete deblokirati svoj nalog klikom ovde!“ (link vodi na stranicu koja nije na domenu @raiffeisenbank.rs)

Ovo nije prvi put da su klijenti Rajfajzen banke na udaru prevaranata, ali ni klijenti drugih nisu pošteđeni povremenih sličnih kampanja. Erste banka je objavljivala uputstva i upozorenja svojim klijentima na svom sajtu, kao i Banka Intesa, ali i mnoge druge.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *