• Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Trga Slobode u vrednosti 120 miliona dinara

  Opština Inđija raspisala je tender za rekonstrukciju Trga Slobode vrednost radova procenjena je na 120 miliona dinara, bez PDV-a.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisana javna nabavka za rekonstrukciju Trga Slobode u vrednosti 120 miliona dinara

  Lokalna vlast je 2018. godine pompezno najavila rekonstrukciju Trga Slobode (parkić kod Gimnazije) rekavši da će to biti jedan od najlepših trgova, sa fontanom, u Sremu.

  Od sredine 2018. godine, kada je izrađen projekat za obnovu parkića kod Gimnazije. Osim konstantnog menjanja rokova za početak radova, menjale su se i cene rekonstrukcije.

  Te 2018. godine, projektom je bilo predviđeno da park posle rekonstrukcije postane trg i tada je najavljeno da će rekonstrukcija koštati oko 60 miliona dinara. Međutim, pred kraj 2021. godine za projekat je bilo predviđeno 14 miliona više odnosno 74 miliona dinara. Sledeće, 2022. godine izrada projektne dokumentacije i rekonstrukcija  Trga Slobode u centru Inđije je bila 104,8 miliona dinara. Tako su odlučili odbornici na sednici Skupštine opštine Inđija na sednici održanoj 23. maja prilikom glasanja za prvi rebalans budžeta u 2022. godini.

  Usvajanjem budžeta za 2023 godinu predložena cena radova za “rekonstrukciju Trga Sloboda” bila je 121 milion, dok je rebalansom koji je usvojen 18. avgusta cena radova podignuta na 144,2 miliona dinara.

  Opozicija je bila protiv rešenja koju je ponudila vlast, tvrdeći da vlast želi da betonira ovaj prostor kako bi ostvarila svoje interese, uprkos širokom neslaganju građana.

  Vlast, s druge strane, kaže da je rekonstrukcija u skladu sa planovima i da je cilj unaprediti funkcionalnost trga.

  Ključna politička prepirka dogodila se 18. avgusta prošle godine na sednici Skupštine opštine Inđija, tokom koje je usvojen rebalans budžeta i Plan detaljne regulacije blokova 26 i 28 (trg kod Gimnazije).

  Početkom septembra 2023. godine, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak je izjavio da je lokalna samouprava „korak bliže raspisivanju javne nabavke za rekonstrukciju trga“.

  – Smem da kažem da će to biti jedan od najlepših trgova u Sremu .-  rekao je tada Gak.

  Budžetom za 2024. Godinu opredeljeno je 148,2 miliona dinara u svrhe rekonstrukcije Trga Slobode, projektom je, bilo predviđeno da centralni park sadrži nove klupe, javnu rasvetu i prateći sadržaj. Istim projektom predviđena fontana dimenzija 15×7 metara, koja će se nalaziti u centralnom delu trga. Fontana će, kako je u prethodnom projektu predviđeno biti jedinstvena po tome što će se u njenom središtu nalaziti dva stabla bora.

  Opština Inđija raspisala je tender za rekonstrukciju Trga slobode vrednost radova procenjena je na 120 miliona dinara, bez PDV-a.

  Tender je otvoren do 7. marta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija