• Raspisani konkursi za samozapošljavanje i subvencije

  Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje raspisan je na ukupno 15 miliona dinara, subvencija se dodeljuje nezaposlenim licima prijavljenim na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara, odnosno 270.000 dinara za osobe sa invaliditetom, a u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti u Vojvodini. Pravo podnošenja zahteva za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Raspisani konkursi za samozapošljavanje i subvencije

  Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje raspisan je na ukupno 15 miliona dinara, subvencija se dodeljuje nezaposlenim licima prijavljenim na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje na teritoriji AP Vojvodine u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara, odnosno 270.000 dinara za osobe sa invaliditetom, a u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti u Vojvodini. Pravo podnošenja zahteva za dodelu ove subvencije ostvaruje nezaposleno lice pod uslovom da je na evidenciji .
  Javnim pozivom za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica predviđeno je ukupno 22 miliona dinara, a poslodavac može podneti samo jedan zahtev za dodelu subvencije i to u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara po nezaposlenom. Nezaposlena lica za koje poslodavac upućuje zahtev, moraju biti na evidenciji NSZ-a na teritoriji Vojvodine.

  Ključni uslovi su da poslodavac ima sedište ili registrovanu poslovnu jedinicu u Vojvodini, pripada privatnom sektoru, da je registrovan najmanje šest meseci pre datuma podnošenja zahteva, kao i da u poslednja tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme.
  Poslodavac mora da uredno izmiruje sve obaveze po osnovu doprinosa za socijalno osiguranje za zaposlene, te da poslednjih šest meseci nije bio duže od 30 dana u blokadi.

  Obezbeđeno je pet miliona dinara, dok je maksimalna dužina trajanja javnog rada četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, što će biti regulisano ugovorom o privremenim i povremenim poslovima.

  Konkurs za javne radove je namenjen socijalnim i humanitarnim delatnostima, za održavanje javne infrastrukture, zaštiti životne sredine, kao i kulturnim i turističkim delatnostima. Pravo učešća imaju udruženja sa statusom pravnog lica, odnosno ona udruženja koja su upisana u Registar APR-a.
  Rok za podnošenje prijave je 20. maj, a svi detalji nalaze se OVDE

  Autor: inmedija.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina