• Razotkrivena botovska mreža lažne zelene organizacije “Savez90/Zelenih Srbije”

  Dan nakon što  je pokret Ne davimo Beograd upozorio na to da je “Savez90/Zelenih Srbije” lažna zelena organizacija napravljena sa ciljem zbunjivanja birača i skretanja glasova koalicije MORAMO, naše društvene mreže preplavili su botovski napadi, tvrde u ovom pokretu. Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, profili sa kojih su objavljivani napadi su imali srpska […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Razotkrivena botovska mreža lažne zelene organizacije “Savez90/Zelenih Srbije”

  Dan nakon što  je pokret Ne davimo Beograd upozorio na to da je “Savez90/Zelenih Srbije” lažna zelena organizacija napravljena sa ciljem zbunjivanja birača i skretanja glasova koalicije MORAMO, naše društvene mreže preplavili su botovski napadi, tvrde u ovom pokretu.

  Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, profili sa kojih su objavljivani napadi su imali srpska imena, ali su kao profilne slike koristili fotografije profesionalnih foto modela. Tako se lica komentatora mogu naći na sajtovima poput shopomania, isockphoto, pintrest, a neke su čak i domaći mediji bliski vlasti, kao to je „Na dlanu“, koristili kao ilustracije pojedinih članaka o zdravlju.

  Ne davimo Beograd : Fotografije koje su koristili „botovi“

  Srpska napredna stranka usavršila je korišćenje botova, lažnih profila na društvenim mrežama, koji po komandi napadaju ili veličaju zadatu temu, navodi pokret Ne davimo Beograd.

  U saopštenju se navodi da je Ne davimo Beograd već godinama na meti ovakvih napada, a ovaj novi pokušaj skretanja pažnje sa lažnom organizacijom zelenih je samo potvrda da se vlast plaši velikog potencijala koji ima zeleno-leva koalicija MORAMO.

  Pored pokretanja velikog broja botovskih profila, u organizaciju “Savez90/Zelenih Srbije” upumpava se ogroman novac za iznajmljivanje i brendiranje prostorija u velikom broju gradova, a plaćaju i veoma skupe reklame i plasiranje poruka kod influensera na društvenim mrežama, na šta je upozorila i Evropska zelena partija.

  Svesni smo postojanja lažnih zelenih aktera u Srbiji koji koriste vizuelni identitet evropskih Zelenih i drugih evropskih zelenih partija, ali smo uvereni da će građani sami prepoznati legitimne zelene aktere, čije akcije govore više od populizma oportunistista. – poručeno je iz Evropske partije zelenih.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]