• Rebalansom planirano čak 89 odsto manje novca za vantelesnu oplodnju – sa 4,5 milona na 500.000

  U pedlogu Zaključka o rebalansu budžeta predviđeno je 89 odsto manje novca za troškove vantelesne oplodnje građanki Inđije. Procena je da bi sa 4,5 miliona ova cifra rebalansom budžeta trebala biti umanjena za 4 miliona. Tako bi lokalna samouprava izdvojila svega 500 hiljada dinara za finansiranje vantelesne oplodnje. Rebalansom koji se odnosi na vantelesnu oplodnju […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rebalansom planirano čak 89 odsto manje novca za vantelesnu oplodnju – sa 4,5 milona na 500.000
  Foto: Pixabay

  U pedlogu Zaključka o rebalansu budžeta predviđeno je 89 odsto manje novca za troškove vantelesne oplodnje građanki Inđije. Procena je da bi sa 4,5 miliona ova cifra rebalansom budžeta trebala biti umanjena za 4 miliona. Tako bi lokalna samouprava izdvojila svega 500 hiljada dinara za finansiranje vantelesne oplodnje.

  Rebalansom koji se odnosi na vantelesnu oplodnju koju finansira lokalna samouprava iz budžeta građana Inđije cifra je umanjena za neverovatnih 89 odsto. Naime pri usvajanju budžeta za 2023. godinu predviđeno je 4,5 miliona dinara za vantelesnu oplodnju, samo 3 meseca kasnije na prvoj konferenciji ”Naša porodica –Srbija” koju je organizovalo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju opštinu Inđija predstavljale su direktorica Centra za Socijalni rad Željka Godić Avramović i načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Ivana Babin. Lokalna samouprava prenela je ovu vest uz podsećanje da Inđija predstavlja jednu od opština koja najviše ulaže u porodicu. 

  „Inđija najvolje mesto za porodicu“ odlučila je samo pola godine od usvajanja budžeta da za građanke koje žele potomstvo vantelesnom oplodnjom u budžetskom planiranju podrže sa 10 puta manje novca od planiranih davanja za reklamiranje lokalne samouprave. Za namene reklamiranja opština Inđija izdvaja 5 miliona dinara, dok je planom o rebalansu predviđeno svega 500 hiljada dinara za vantelesnu oplodnju.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/grupa-nevladinih-organizacija-zatrazila-hitnu-smenu-martinovica/

  Građani Inđije imaju mogućnost da u okviru  javne rasprave o Nacrtu Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Inđija za 2023. godinu, koja će biti održana od 25. jula do 8. avgusta ove godine.daju svoj sud i utiču na izmene i dopune.

  Predviđeno je da se predlozi, sugestije i komentari pismenim putem dostavljaju na adresu Opštine ili elektronskim putem na branka.naic@indjija..rs.

  Pored toga, predviđen je i otvoreni sastanak sa građanima koji će voditi načelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić. Sastanak će se održati u zgradi Opštine Inđija 2. avgusta 2023. godine.

  Nakon izveštaja o sprovedenoj javnoj raspravi, odluka o rebalansu budžeta naći će se na sednici lokalnog parlamenta.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/lokalna-samouprava-indija-opstina-sa-najvecim-ulaganjima-u-porodicu/?fbclid=IwAR1jqT3gHZDVjXqjZBjnG3pdZrte6N0dGyA5hpkVIfqLcKcbVwkfXyuknh8

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika