• Rekonstrukcija trotoara u Jug Bogdanovoj podrazumeva samo jednu stranu ulice

  Nakon šest godina od prvobitne najave konačno su počeli radovi na rekonstrukciji trotoara u Ulici Jug Bogdana. Međutim, radovi podrazumevaju samo jednu stranu ulice, saznaje IN Medija.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rekonstrukcija trotoara u Jug Bogdanovoj podrazumeva samo jednu stranu ulice

  Davne 2018. godine, ćelni ljudi  Opštine Inđija  su najavili da „U cilju bezbednijeg i komfornijeg korišćenja pešačkih staza u narednom periodu počinju radovi na izgradnji i rekonstrukciji trotoara širom opštine“.

  – Jedna od najkritičnijih se nalazi u Ulici Jug Bogdana i to u delu od Pošte do Bloka 63. Usvajanjem rebalansa stekli su se uslovi da ova izuzetno loša staza dobije savremeni izgled. – rečeno je tada iz lokalne samouprave.

  – Očekujemo radove u Jug Bogdanovoj, to najavljujemo već odavno, na trotoarima ali i na rekonstrukciji kolovoza u Jug Bogdanovoj ulici. Pogotovo u onom delu kada pričamo o bliže Bloku 63 pa i nastavku gde je stanje dosta loše.. – izjavio je prvog jula 2023.godine predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

  Tih dana je raspisana javna nabavka za rekonstrukciju trotoara na području opštine Inđija. Međutim, u javnoj nabavci je navedeno da rekonstrukcija Ulice Jug Bogdana obuhvata samo „levu stranu“.

  Predmetni trotoar koji će se rehabilitovati je u dužini od 950 metara i širine 2,5 metara I to leva strana gledano u pravcu ulice Branka Radičevića. – navedeno je u javnoj nabavci.

  Nije poznato kada će drugi deo ulice biti rekonstruisan

   

   

  Sedam meseci nakon toga je saopšteno iz lokalne samouprave da je ovih dana postavljen prvi behaton, od Bloka 63 prema šetalištu u Ulici Vojvode Stepe.

  Radovi su počeli u Jug Bogdanovoj ulici, od Bloka 63 prema šetalištu, gde je postavljeno prvih desetak metara behatona. – navodi se u saopštenju.

  Direktor JP „Inđija put“ Marko Gašić je nedavno izjavio medijima da je za ceo projekat zaduženo Odeljenje za privredu i investicije.

  To je deo velikog projekta „Staza zdravlja“ , šest kilometara kroz celu Inđiju, to radi Odeljenje za investicije opštine Inđija a Inđija put radi manje trotoare gde se ukaže potreba., u celoj opštini Inđija. – kazao je direktor JP „Inđija put“ Marko Gašić.

  „Staza zdravlja“ prema rečima nadležnih podrazumeva pored ulice Jug Bogdana i ulice Branka Radičevića, Sonje Marinković, Vojvođansku, Zmaj Jovinu, ulicu Milorada Stojića Gorčila, i Novosadsku.

  Cilj je, navode iz lokalne samouprave, da Inđinčani dobiju pravu stazu za šetnju i rekreaciju, ona će prolaziti kroz naprometnije inđijske ulice, gde je bezbednost pešaka na prvom mestu, a nova pešačka staza prolaziće pored Sportskog centra „Leje“ kao i nove sportske hale, što će predstavljati mogućnost za upotpunjavanje sadržaja za sport i rekreaciju.

  Kada je reč o dugo najavljivanoj rekonstrukciji trotoara u Jug Bogdanovoj ona,nažalost stanovnika tog dela Inđija, podrazumeva samo jednu stranu ulice.  Ovu informaciju potvrdio je za naš portal naćelnik Odeljenje za privredu i investicije Dragan Ibročić.

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  GG „Inđija i ti“ u akciji povodom Dana planete

  U susret današnjem Danu planete zemlje, preko 50 aktivista i aktivistkinja Grupe građana “Inđija i ti” u subotu 20. aprila očistilo je okolinu Jarkovačkog jezera i prikupilo 103 džaka […]

  Šta inđinčani očekuju od buduće vlasti

  Građani Inđije nakon lokalnih izbora, koji su zakazani za 2. jun, očekuju da naredna vlast reši probleme na koje su im građani ukazivali prethodnih godina. […]