• Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. avgusta. Ogranci u Krčedinu, Maradiku, Novim Karlovcima i Beški neće raditi od 1. do 16. avgusta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta
  Foto: IN Medija

  Revizijom će biti obuhvaćeni fondovi Odeljenja za odrasle, Dečjeg i Zavičajnog odeljenja, kao i tri legata, a takođe i fondovi ogranaka u Krčedinu, Maradiku, Novim Karlovcima i Beški.

  -Osim što predstavlja zakonsku obavezu, revizijom se utvrđuje stvarno brojčano i fizičko stanje inventarisane bibliotečko-informacione građe koja je u vlasništvu Biblioteke. Revizija pruža mogućnost da postojeći fondovi ostanu aktuelni, u skladu sa potrebama korisnika, stiče se kompletniji uvid u sadržinu fondova, koji se zatim oslobađaju zastarele, nefunkcionalne i fizički dotrajale literature.- navodi se u saopštenju biblioteke.

  Kako su naveli nakon izvršene detaljne provere fonda koji broji preko 120.000 publikacija, biće utvrđeno precizno stanje fonda i proverena njegova sadržina.

  Sačiniće se liste predloga za otpis po četiri osnova: jedinice bibliotečko-informacione građe koje nisu pronađene u fondu, dotrajale i neupotrebljive jedinice, nevraćene jedinice bibliotečko-informacione građe – na zaduženju duže od tri godine i neaktulne jedinice.

  Zapisnik i izveštaj o reviziji razmatraće Upravni odbor Biblioteke, koji će nakon toga formirati odluku o otpisu bibliotečko-informacione građe.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Revizija u Biblioteci od sutra do 16. avgusta

  U Narodnoj biblioteci „Dr Đorđe Natošević“, srede 10. jula do petka 16. avgusta biće sprovedena revizija knjižnog fonda. Biblioteka neće raditi sa korisnicima u Inđiji od 10. jula do 16. […]