• RHMZ izdao upozorenje koje važi do subote

  Oblast od Alpa, preko Zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost, upozorio je RHMZ. Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada od pet i više centimetara u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra brzine najmanje 24 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RHMZ izdao upozorenje koje važi do subote

  Oblast od Alpa, preko Zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata do subote uveče očekuje jaka grmljavinska aktivnost, upozorio je RHMZ.

  Razvoji superćelijskih oblaka lokalno će biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz pojavu krupnog grada od pet i više centimetara u prečniku, kratkotrajno olujne udare vetra brzine najmanje 24 m/s, izolovano i orkanske udare vetra brzine bar 28 m/s.

  Oluje se mogu očekivati u popodnevnim i večernjim časovima, a prva na udaru je Vojvodina.

  Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti i iz tog razloga će se za konkretne lokacije izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred, naveo je RHMZ.

  U četvrtak se očekuje manji pad dnevnih temperatura, ali u petak i subotu u južnim, a delom i u centralnim krajevima zemlje ponovo se očekuje od 35 do 38 stepeni.

  Nakon kratkotrajnog osveženja u nedelju, početkom sledeće sedmice novi prodor veoma toplog vazduha sa severa Afrike usloviće temperature oko 40 stepeni, navodi RHMZ.

  Naslovna: Opština Inđija

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina