• RHMZ izdao upozorenje zbog nevremena koje nam stiže

  Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas i sutra upozorenje na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar. Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će popodne i uveče zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, krajem dana, tokom noći i sutra proširiće se na celu zemlju uz intenziviranje padavina […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RHMZ izdao upozorenje zbog nevremena koje nam stiže

  Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas i sutra upozorenje na obilne padavine, lokalnu pojavu grada i olujni vetar.

  Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će popodne i uveče zahvatiti severne i zapadne krajeve Srbije, krajem dana, tokom noći i sutra proširiće se na celu zemlju uz intenziviranje padavina i lokalnu pojavu kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, olujnim vetrom i velikom količinom padavina.

  Obilne padavine u Bačkoj i Sremu se očekuju danas popodne i uveče, a u ostalim krajevima sutra, i to posebno u drugom delu dana, od 40 do 80 milimetara, a lokalno i oko 100 milimetar za 24 sata, što predstavlja mesečnu količinu padavina.

  Naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature i pojačanim severozapadnim vetrom koje će večeras i tokom noći zahvatiti područje Beograda inteziviraće se u nedelju, pa se u pojedinim delovima grada očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama od 30 do 60 milimetara za 24 sata, lokalno i više.

  Na Kolubari i Jadru sa pritokama, Limu, na gornjem toku Zapadne Morave, Đetinji, Skrapežu, Moravici, Bjelici, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Belici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će biti u većem porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa.

   Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja, upozorio je Zavod.

  NASLOVNA: Pixabay

  Izvor: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]