• RHMZ: U Srbiji i danas oluja i jaka grmljavina

  Hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje za subotu 22.jul kada su u pitanju očekivane vremenske pojave.  Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Кarpata još danas očekuje jaka grmljavinska aktivnost. Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku), […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RHMZ: U Srbiji i danas oluja i jaka grmljavina

  Hidrometeorološki zavod izdao je novo upozorenje za subotu 22.jul kada su u pitanju očekivane vremenske pojave.  Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Кarpata još danas očekuje jaka grmljavinska aktivnost.

  Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz ponegde krupan grad (> 5 cm u prečniku), kratkotrajno olujne udare vetra (> 24 m/s) i izolovano orkanske udare vetra (> 28 m/s).

  Danas (22.07.) se na području Severnobačkog, Severnobanatskog, Sremskog, Šumadijskog, Кolubarskog, Pomoravskog i Borskog okruga očekuje vetar orkanske jačine sa udarima ≥ 24 m/s (≥ 86 km/h) (verovatnoća 💨80%)

  Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. Za konkretne lokacije RHMZ će izdavati hitno upozorenje na grmljavinske nepogode jedan do dva časa unapred.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]