• Rističević kritikuje Ministarstvo poljoprivrede: Setva ne može da čeka eAgrar

  Predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije Marjan Rističević zatražio je od resornog ministarstva da odmah isplati dugove i podsticaje od 9.000 dinara po hektaru za biljnu proizvodnju, ističući da setva ne može da čeka da se reši sistem eAgrara. Rističević je, pozivajući se na zaključke Odbora za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu, pozvao […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Rističević kritikuje Ministarstvo poljoprivrede: Setva ne može da čeka eAgrar
  Foto: Medija centar

  Predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Skupštine Srbije Marjan Rističević zatražio je od resornog ministarstva da odmah isplati dugove i podsticaje od 9.000 dinara po hektaru za biljnu proizvodnju, ističući da setva ne može da čeka da se reši sistem eAgrara.

  Rističević je, pozivajući se na zaključke Odbora za poljoprivredu šumarstvo i vodoprivredu, pozvao predstavnike Ministarstva da zaustave maltretiranje poljoprivrednika i zaposlenih koji se upisuju ili rade na sistemu eAgrar i obnovi poljoprivrednih gazdinstava.

  U ovoj, prvoj ratarskoj godini, to ne bude isključiva obaveza, već jedna od mogućnosti, istakao je Rističević i naglasio da u Ministarstvu treba da shvate da je prolećna setva počela i da hitno sa bankama sklope ugovore o kreditima sa nižim subvencionisanim kamatama.

  Zbog štete u poljoprivredi koja je nastala zbog tvrdoglavog odbijanja zaključaka Odbora i to više puta, odgovornost pojedinih predstavnika Ministarstva treba da ispitaju Vlada Srbije i predsednica Ana Brnabić, zaključio je Rističević.

  Naslovna: Medija centar

  Izvor: Fonet/N1

  IN Medija

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/od-danas-prijavljivanje-u-elektronski-registar-poljpoprivrednih-gazdinstava/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija