Roditelji obavešteni o izmenama Aneksa sa zakašnjenjem od mesec dana

Roditelji dece čija koja pohađaju PU „Boško Buha“ juče su dobili „Aneks ugovora o međusobnim pravima i obavezama korisnika i davaoca usluga“ koji je uznemirio roditelje čija deca nisu pohađala vrtić za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Aneks ugovora predviđa da, iako deca nisu išla u vrtić, roditelji moraju da plate pun iznos, što roditeljima […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Roditelji obavešteni o izmenama Aneksa sa zakašnjenjem od mesec dana

Roditelji dece čija koja pohađaju PU „Boško Buha“ juče su dobili „Aneks ugovora o međusobnim pravima i obavezama korisnika i davaoca usluga“ koji je uznemirio roditelje čija deca nisu pohađala vrtić za vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Aneks ugovora predviđa da, iako deca nisu išla u vrtić, roditelji moraju da plate pun iznos, što roditeljima ne bi bio problem da su obavešteni na vreme. Međutim roditeljima je primerak Aneksa poslat 31. januara 2022. godine za promene Aneksa koje su donete mesec dana ranije 1. januara 2022. godine.

U spornom Aneksu se između ostalog kaže da roditelj za dane prisustva i odsustva deteta, korisnik plaća ukuopnu cenu boravka deteta od 100% dok pravo na umanjenje iznosa za 50% imaju u slučaju bolesti deteta, godišnjeg odmora, za iskazivanje potrebe da dete ne pohađa vrtić ne duže od 10 dana u toku jedne godine. Za navedena odsustva umanjenje se priznaje ukoliko roditelj dostavi potvrdu lekara-pedijatra u slučaju bolesti, u slučaju godišnjeg roditelj je dužan da dostavi na uvid rešenje o godišnjem odmoru kao i pismeni zahtev roditelja ukoliko dete ne pohađa vrtić iz sopstvenih potreba, ne dužem od 10 dana u toku jedne godine.

Isto tako ovaj aneks ugovora predviđa da se umanjenje cene može odnositi pod uticajem više sile, ratnog ili vanrednog stanja kao i u slučaju rekonstrkcije, adaptacije odnosno u slučaju da vrtić ne može da obezbedi boravak deteta u drugom objektu za vreme navedenih sprečenosti. Epidemija i organizacija za vreme iste, smanjeni kapaciteti i mere povlačenja deteta iz kolektiva je takođe uslov pod kojim se vcena boravka umanjuje za 50%. Na kraju aneksa roditelji se obaveštavaju da se na član 7. dodaje član 7.a u kome se kaže „Potpisivanjem ovog aneksa korisnik usluga daje svoju saglasnost za obradu podataka o ličnosti isključivo u svrhe ispunjavanje ugovorne obaveze ili pružanja usluga davaoca usluga korisnicima a u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti“

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Štrajk operative u JKP „Vodovod i kanalizacija“?

Radnici sektora operative JKP „Vodovod i kanalizacija“ najavljuju mogućnost štrajka ukoliko rukovodstvo ovog preduzeća ne ispuni njihove zahteve o kojima će izvestiti tehničkog direktora Dragana Došena u ponedeljak 4.decembra.

U Inđiji za godinu dana policiji prijavljeno 169 slučajeva nasilja

U poslednjih godinu dana na teritoriji inđijske opštine prijavljeno je 169 slučajeva nasilja, od tog broja podnete su 44 krivične prijave za nasilje u porodici a ukupno je izrečeno 144 hitnih mera i sve su produžene odlukama Suda u Staroj Pazovi, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova za područje Inđije za poslednjih godinu dana.

Rasprava o rebalansu budžeta prerasla u dnevnik uvreda

Zaljubljeni ste u Gornana Ješića, punački ste, ne umete da čitate, mrzite SNS, vi (SNS) ste najgora vlast koja je zadesila Inđiju kroz istoriju, trošite novac po kafanama i pravdate se da je to zbog investitora – samo je deo narativa na relaciji Gak – Jovanović na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta.