Rođena prva beba iz zamrznutog embriona u GAK „Narodni front“

Categories VESTIPosted on

Prva beba iz zamrznutog embriona rođena je u Ginekološko akušerskoj klinici „Narodni front“. Beba se zove Mehmed Rizvanović i roditelji su se punih šest godina borili da ga dobiju, javlja RTS

– Ovo nam je druga vantelesna, zamrzli smo embrione u martu 2020. Bilo je nešto zbog korone, onda smo zamrzli embrione i odradili smo transfer u novembru i hvala Bogu uspešno je bilo, kaže Enesa Rizvanović.

Da bi bilo uspešno, bolnica „Narodni front“ morala je da obezbedi novu opremu, proširi tim. Prednosti zamrzavanja embriona, kažu lekari su brojne. I dodaju da na zamrzavanje embriona ide svako ko može da uđe u proces vantelesne oplodnje.

– Mi na taj način omogućavamo majkama, roditeljima da još jednom probaju, a bez prolaska kroz celu mučnu i dugačku proceduru vantelesne oplodnje. Danas kod nas u Srbiji svaka žena ima pravo na tri stimulisana ciklusa, to je kompletan proces i na tri vraćena odmrznuta embriona o trošku države, kaže doktor Željko Miković, direktor GAK „Narodni front“.

Korona u Frontu nije zaustavila rađanje beba, naprotiv. Prošle godine imali su ih najviše od osnivanja. Od početka godine rekordno 4.681 novorođenče.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *