• Roštiljajte dok možete: Mesari prognoziraju nestašice

  Veliki broj građana Srbije izašao je danas na izletišta kako bi proslavili Međunarodni praznik rada. Druženje uz roštilj i piće doprineće da se, makar na trenutak, zaborave svakodnevne najave poskupljenja koje nisu ohrabrujuće, piše nova.rs. Vlada Srbije produžila je u Uredbu o ograničenju životnih namirnica i u narednih 60 dana, čime će nastaviti da kupuje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Roštiljajte dok možete: Mesari prognoziraju nestašice

  Veliki broj građana Srbije izašao je danas na izletišta kako bi proslavili Međunarodni praznik rada. Druženje uz roštilj i piće doprineće da se, makar na trenutak, zaborave svakodnevne najave poskupljenja koje nisu ohrabrujuće, piše nova.rs.

  Vlada Srbije produžila je u Uredbu o ograničenju životnih namirnica i u narednih 60 dana, čime će nastaviti da kupuje socijalni mir i da se bori protiv rastuće inflacije.

  Odluka se odnosi na šećer kristal u pakovanju od jednog kilograma, brašno tip T- 400 glatko u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, brašno tip T-500 u pakovanju do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, jestivo suncokretovo ulje u pakovanju od jednog litra, svinjsko meso (but).

  Iako se time štite oni siromašniji, a kupovna moć privremeno održava na prihvatljivom nivou, ovakve odluke će imati dugoročne posledice i njih će potrošači direktno osetiti veoma brzo.

  POGLEDAJTE JOŠ:
  Nov udar na džep – u maju poskupljuju: hleb, mleko, ulje, brašno, šećer… (23.04.2022.)
  Sedam namirnica koje će najviše poskupeti do kraja godine (08.04.2022)

  Zoran Matijević iz industrije mesa „Matijević“ kaže za nova.rs da je cena svinjskog buta barem 15 odsto ispod tržišne, a da će ovakvom politikom potrošači morati da porane po meso da bi ga uopšte kupili.

  – Ispada da je svinjski but jeftiniji od karea, krmenadle i svinjske plećke. Imate potražnju za njim, on se proda ujutru i nakon toga ga nemate. Formiraće se redovi gde će ljudi da stoje i čekaju, a druga roba će ostati. Direktna posledica uredbe je da će kupci verovatno morati da porane jer pretpostavljam da buta neće biti tokom dana. Moguće da ga do 12 sati neće biti – upozorava Matijević.

  Zoran Matijević (fotografija: Nenad Mihajlović/ nova.rs)

  POGLEDAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/do-cortanovacke-sume-vozom-magija-koja-je-prestala/

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Servisne informacije