• RTS bojkotuje Tviter u znak protesta

  – Radio-televizija Srbije neće se oglašavati na društvenoj mreži Tviter na nalozima koji su obeleženi bilo kakvom oznakom iza koje RTS ne stoji niti ju je izabrao prilikom registracije naloga – saopštio je RTS. Javni servis na svom sajtu navodi da ih odluka Tvitera da na neke od naloga koje RTS koristi na toj platformi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RTS bojkotuje Tviter u znak protesta

  – Radio-televizija Srbije neće se oglašavati na društvenoj mreži Tviter na nalozima koji su obeleženi bilo kakvom oznakom iza koje RTS ne stoji niti ju je izabrao prilikom registracije naloga – saopštio je RTS.

  Javni servis na svom sajtu navodi da ih odluka Tvitera da na neke od naloga koje RTS koristi na toj platformi stavi oznaku „medij koji sarađuje sa Vladom Srbije“, primorava da preispitaju prisustvo na toj mreži, ali i da zatraže da se o tome izjasne EBU i druge organizacije čiji je RTS član.

  – Opasno je medijske radnike, naročito novinare, proglašavati saradnicima vlasti. To im ukida medijsku neutralnost, pretvara ih u mete i izlaže bezbednosnim rizicima. Nažalost, RTS o ovome govori veoma argumentovano. Prethodni put kada je ovoj kući dodeljena takva etiketa, a RTS proglašen „legitimnim ciljem“, NATO je u bombardovanju ubio šesnaestoro naših kolega. Osim što je to još uvek nekažnjeni ratni zločin, predstavlja i opasan presedan koji je omogućio mnogima da se na njega pozivaju da bi napadali medijske radnike širom sveta – zaključuje se u saopštenju koje u celini možete pročitati ovde.

  RTS je reagovao nakon što je u ponedeljak nalog tog i još nekoliko medija osvanuo sa oznakom “medij koji sarađuje sa Vladom Srbije”, što je iznenadilo resorno ministarstvo, ali i navelo predsednika Srbije Aleksandra Vučića da javno izazove čelnike u kompaniji Tviter da mu suspenduje nalog.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija