• RTS: Ispitaćemo navode da li jе „Šarenica“ prodavana Turističkoj organizaciji Srbije

  RTS saopštila je da će ispitati navode da li je privatna produkcijska kuća „Atena“, koja je u vlasništvu doskorašnje urednice RTS-ove emisije „Šarenica“ Anete Ivanović, prodavala te emisije TOS-u. –Ukoliko se utvrdi da je neovlašćeno korišćen i prodavan materijal RTS-a i da je Aneta Ivanović zloupotrebila poziciju urednice emisije ‘Šarenica’, bićemo prinuđeni da preduzmemo odgovarajuće […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RTS: Ispitaćemo navode da li jе „Šarenica“ prodavana Turističkoj organizaciji Srbije

  RTS saopštila je da će ispitati navode da li je privatna produkcijska kuća „Atena“, koja je u vlasništvu doskorašnje urednice RTS-ove emisije „Šarenica“ Anete Ivanović, prodavala te emisije TOS-u.

  Ukoliko se utvrdi da je neovlašćeno korišćen i prodavan materijal RTS-a i da je Aneta Ivanović zloupotrebila poziciju urednice emisije ‘Šarenica’, bićemo prinuđeni da preduzmemo odgovarajuće pravne mere i pokrenemo sudske postupke. – navodi se u saopštenju.

  Povodom informacije koju je objavio portal „Pištaljka„, da je „Atena“ imala ugovore o saradnji sa TOS-om i da u tim ugovorima stoji da je ona i njena produkcijska kuća proizvodila priloge o turizmu koji su emitovani u „Šarenici“, RTS navodi da oni godinama sarađuju sa tom organizacijom i da imaju dugogodišnje ugovore o emitovanju reklamnog materijala.

  Zato nije jasno zbog čega bi Turistička organizacija Srbije pored već postojećih marketinških ugovora sa RTS-om, sklapala dodatne ugovore sa nečijom spoljnom produkcijom koja nema taj vid saradnje sa Javnim servisom. – dodaje se u saopštenju.

  Dodali su da je Aneta Ivanović od 2018. godine bila angažovana kao urednica emisije „Šarenica“ i za tu uslugu je RTS njenoj produkcijskoj kući mesečno uplaćivao 150.000 dinara.

  Atena produkcija nikada nije uradila ni jedan prilog za emisiju ‘Šarenica’, niti je RTS sa njom imao takvu vrstu ugovora i taj vid saradnje. – navodi se u saopštenju RTS-a.

  Portal Pištaljka je ranije danas objavio da je „Atena“, zbog uređivanja emisije „Šarenica“, obezbedila petogodišnji ugovor sa Turističkom organizacijom Srbije vredan devet i po miliona dinara.

  Tako su produkcija ‘Atena’ i njena vlasnica Aneta Ivanović postali posrednik između državne televizije i državne turističke organizacije pa su prilozi koje su novinari RTS-a pravili za ‘Šarenicu’ preprodavani TOS-u zajedno sa autorskim pravima, a sve to bez znanja samih autora. – naveo je taj portal.

  Izvor: 021,rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]