• Ružić: Novi sastanak Radne grupe oko 9. decembra, predlog mera 19. decembra

  Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će sledeći sastanak Radne grupe za prevenciju nasilja u školama biti održan za desetak dana, oko 9. decembra. Ružić je za TV Pink rekao da bi predlog mera za prevenciju nasilja trebalo da bude gotov oko 19. decembra, u zavisnosti da li će biti predloga promena zakona ili […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ružić: Novi sastanak Radne grupe oko 9. decembra, predlog mera 19. decembra

  Ministar prosvete Branko Ružić najavio je da će sledeći sastanak Radne grupe za prevenciju nasilja u školama biti održan za desetak dana, oko 9. decembra.

  Ružić je za TV Pink rekao da bi predlog mera za prevenciju nasilja trebalo da bude gotov oko 19. decembra, u zavisnosti da li će biti predloga promena zakona ili ne.

  Važno je da se smisle modeli da se ‘utegne’ sistem. U Radnoj grupi su stručnjaci, ljudi iz ministarstva, sekretari škola, predstavnici sindikata. Nasilje je veoma kompleksan društveni problem i svi moramo da se borimo protiv njega. –  rekao je danas ministar.

  On je napomenuo da nasilje mora da se prijavljuje, ali ne medijima, već školi, pa i Ministarstvu prosvete.

  Problemi se ne rešavaju štrajkom, već sinergjom svih aktera. Moramo se baviti prevencijom, jer nije poenta samo izbaciti dete iz škole. – smatra Ružić.

  Povodom štrajka podrške prosvetnih sindikata nastavnici iz Trstenika i u drugim slučajevima nasilja prema prosvetarima, najavljenog u Beogradu, Ružić je rekao da svi imaju prava da iskažu svoj stav, ali da ne treba kršiti zakon.

   – Manjak mudrosti je što ne vidim razlog da se zakon krši i da se sindikat konfrontira sa Ministarstvom prosvete, jer ne treba doću u situaciju da se vidi da li je zakon prekršen, pa da moraju da se izriču sankcije. – rekao je Ružić.

  On je dodao da sindikati moraju da „nađu meru“ u iskazivanju svog stava.

  Naslovna: Prostest prosvetara Beograd

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Beograd prodao udeo u Lasti?

  Paket akcija Saobraćajnog preduzeća Lasta prodat je danas na Beogradskoj berzi za 560 dinara po akciji, odnosno za ukupno 145,26 miliona […]