• RŽD: Pumpe i rasveta u Inđijskom podvožnjaku ali u drugoj fazi radova

  -Nakon što smo dobili pismenu garanciju od direktora projekta na izgradnji železničke pruge koja prolazi kroz našu opštinu gospodina Raičevića, da će od danas biti uvedeno dežurstvo 24 časa dnevno kako se problem sa vodom u podvožnjaku ne bi ponovio, uklonili smo zaprege i normalizovali saobraćaj.- stoji u saopštenju JP „Inđija put“ koje je objavljeno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  RŽD: Pumpe i rasveta u Inđijskom podvožnjaku ali u drugoj fazi radova

  -Nakon što smo dobili pismenu garanciju od direktora projekta na izgradnji železničke pruge koja prolazi kroz našu opštinu gospodina Raičevića, da će od danas biti uvedeno dežurstvo 24 časa dnevno kako se problem sa vodom u podvožnjaku ne bi ponovio, uklonili smo zaprege i normalizovali saobraćaj.- stoji u saopštenju JP „Inđija put“ koje je objavljeno danas na facebook stranici tog preduzeća.

  U odgovoru koji je poslat direktoru JP „Inđija put“ Marku Gašiću stoji izvinjenje RŽD Internacional zbog problema sa odvodnjavanjem i uveravanja da je obezbeđen dopunski broj pumpi za ispumpavanje vode i preporuka da se saobraćaj pusti ispod podvožnjaka.

  IN Medija je kontaktirala Ruske državne železnice, koji su izvođači radova na samoj pruzi, gde je potvrđeno da se u drugoj fazi radova prema projektu planira postavka rasvete u podvožnjaku kao i montaža pumpi za vodu, međutim da detaljnih datuma oko završetka tih radova za sada nema.

  Sa druge strane JP „Inđija put“ je na svojoj stranici navelo da su „posle više obraćanja tokom godina“ konačno uspeli da ih neko „sasluša i reaguje na vreme“, međutim problemi sa odvodnjavanjem atmosferskih voda jeste višegodišnji problem na koji su ukazivali građani i mediji ali činjenica je da nije reagovano na vreme.

  IN Medija je pre više od godinu dana ukazala na identičan problem i kontaktirala Ruske državne Železnice kao i „Infrastrukturu železnice Srbije“ i tada je predstavnik za odnose sa javnošću Ruskih železnica, Goran Milićević kazao da je za podvožnjak i radove na istom odgovorno preduzeće Železnice Srbije i da ruski investitor nema veze sa samom izgradnjom, projektom i tehničkim uslovima koji nisu ispoštovani prilikom izgradnje podvožnjaka u Inđiji.

  – Ruska kompanija RŽD Internacional, koja izvodi radove na izgradnji deonice pruge za velike brzine Stara Pazova – Novi Sad i „Infrastruktura železnice Srbije“ kao investitor upoznati su da se usled obilnih padavina skuplja voda ispod Inđijskog podvožnjaka i izvođači radova su na terenu gde intenzivno rade na rešenju ovog problema. Uzrok sakupljanja vode je kvar na crpnoj stanici koja treba da ispumpava sa ove lokacije.Stručne ekipe RŽD Internacional i „Infrastrukture železnice Srbije“ intenzivno rade na popravci stanice, kako bi problem bio što pre saniran. – odgovorio je 30. oktobra 2020. godine Nenad Stanisavljević portparol „Infrastrukture železnice Srbije“ vezano za problem prvog podvožnjaka i atmosferskih voda koje blokiraju saobraćaj.

  Podvožnjak na ulazu u železničku stanicu Inđija iz pravca Stare Pazove krajem juna 2020.godine izgrađen je i pušten u saobraćaj, u okviru izgradnje deonice pruge za velike brzine Stara Pazova a prvi problemi sa sakupljanjem vode javili su se sa prvim obilnijim kišama, odnosno već oktobra 2020. godine.

  Podsetimo, prteklih dana je usled velike količine padavina i drugi podvožnjak bio poplavljen gde su ekipe JKP „Komunalac“ i JP „Inđija Put“ ispumpale 15 cisterni vode tokom cele noći.

  Direktor JP “Inđija put” Marko Gašić je poslao urgentno pismo Infrastrukturi železnice Srbije a.d. u kom navodi da je upravo “Infrastrukture železnice” odgovorna za “paralizaciju saobraćaja” u Inđiji.

  – Na vaše insistiranje podvožnjak je otvoren za saobraćaj – između ostalog navodi se u urgentnom pismo koje je poslao direktor JP Inđija put, Marko Gašić.

  Odgovor koji su dobili čelnici JP „Inđija put“ su shvatili kao „konačno i na vreme“ uslišene molitve za rešenje stog problema koji se u godinu dana javio na dva ista projekta u par kilometara razmaka.

  Foto: JP „Inđija Put“

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lokalna SNS vlast opet napada novinare IN Medija

  Lokalna vlast reagujući na tekst našeg portala u kom se navodi da se od 11. marta niko nije obratio Sistemu 48, uputila je saopštenje u kom optužuje IN Medija da je „primer manipulacije […]