• Sa blokade Filozofskog u Skupštinu Novog Sada: Ivana Macak prva na listi Ruske stranke

  „Macak je bila među studentima koji su pokrenuli dešavanja na Filozofskom fakultetu, prvo prijavom Etičkoj komisiji protiv profesora Dinka Gruhonjića, zbog navodnog govora mržnje, a potom i učešćem u blokadi zgrade fakulteta“

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sa blokade Filozofskog u Skupštinu Novog Sada: Ivana Macak prva na listi Ruske stranke
  Foto: IN Medija

  Ivana Macak, predsednica Studentskog parlamenta Filozofskog fakulteta, prva je na listi Ruske stranke „Srbi i Rusi braća zauvek“ za lokalne izbore u Novom Sadu zakazane za 2. jun.

  Kako piše 021.rs, ovo je napredak za nju, u odnosu na pokrajinske izbore održane 17. decembra prošle godine, na kojima je bila četvrta na listi iste stranke.

  Ono što je možda doprinelo boljem „plasmanu“ Macak je njeno učešće na blokadi Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, na kojoj se istakla kao jedna od predvodnica.

  Macak je bila među studentima koji su pokrenuli dešavanja na Filozofskom fakultetu, prvo prijavom Etičkoj komisiji protiv profesora Dinka Gruhonjića, zbog navodnog govora mržnje, a potom i učešćem u blokadi zgrade fakulteta, navodi 021.rs.

  Tada je tridesetak studenata ušlo u zgradu fakulteta i držalo ga blokiranim četiri dana. Profesori nisu mogli da rade svoj posao, a zaposleni su dobijali uvrede i pretnje smrću. Policija i tužilaštvo nisu reagovali.

  Na listi Ruske stranke za Skupštinu Novog Sada kandidati su uglavnom nepoznati. Među 22 kandidata najviše je studenata, a ima i učenika. Neka od imena su Ognjen Simić, Ana Opačić, Dragan Kamenarović, Mihailo Štrbac, Miljana Nikodinović, Nebojša Opačić i Marko Vasiljević.

  Osnivač ove stranke je Slobodan Nikolić iz Šapca. Prema podacima koji se mogu pronaći na internetu, Nikolić je bivši potpredsednik Narodne seljačke stranke, koju je 1990. godine osnovao Dragan Veselinov, a kasnije preuzeo Marjan Rističević.

  Nikolić je takođe zastupnik Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“.

  Zastupnik je i Udruženja „Seoski prag“. Kako se može pronaći u ranije objavljivanim vestima i gostovanjima Slobodana Nikolića u raznim emisijama, ova nevladina organizacija bavi se bračnim posredovanjem i pronalaskom Ruskinja, Beloruskinja i Ukrajinki za neoženjene momke u Šapcu i ostatku Srbije.

  Na pokrajinskim izborima prošle godine Ruska stranka osvojila je jedno mesto u Skupštini APV

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina

  Aurora Borelis zabeležena i iznad Bačke Topole

  Planeta Zemlja je od juče pod udarom jake geomagnetne oluje koju izazivaju erupcije na površini Sunca do kojih je došlo prethodnih dana, što je dovelo do pojave fenomena Polarne […]