Sajam knjiga u Novom Sadu od 3. do 10. marta

Na Novosadskom sajmu biće održani Sajam knjiga i 26. izložba umetnosti „Art Expo“ od, 3. do 10. marta, dok će 9. i 10. biti organizovan 17. međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“. Na manifestacijama će nastupiti 180 izlagača iz šest zemalja, Sajam knjiga nudi i priliku da se uz popuste koje najavljuju izdavači kupe knjige po značajno […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Sajam knjiga u Novom Sadu od 3. do 10. marta

Na Novosadskom sajmu biće održani Sajam knjiga i 26. izložba umetnosti „Art Expo“ od, 3. do 10. marta, dok će 9. i 10. biti organizovan 17. međunarodni sajam obrazovanja „Putokazi“.

Na manifestacijama će nastupiti 180 izlagača iz šest zemalja, Sajam knjiga nudi i priliku da se uz popuste koje najavljuju izdavači kupe knjige po značajno nižim cenama, dok za 8. mart izlagači najavljuju i posebne akcije za žene.

Ključni događaj na Sajmu knjiga su „Dani Laze Kostića“ na kojima će tradicionalno biti dodeliivana istoimena nagrada.

Međunaodni sajam knjiga će otvoriti akademik Matija Bećković u čiju čast će biti organizovana izložba, najavljuju organizatori.

Uz Sajmove knjiga i Izložbu umetnosti, koji počinju 3. marta, u sredu 9. i 10. marta biće organizovan i Sajam obrazovanja „Putokazi“, gde će iti skoro 500 obrazovnih profila, kao i programi za učenike svih uzrasta i programi na jezicima nacionalnih manjina.

Uz ponudu srednjeg, višeg i visokog školstva u Srbiji, predstaviće se fakulteti iz inostranstva – Republike Srpske, Slovenije, Slovačke i Kanade, najavio je generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković.

Ministarstvo kulture i informisanja će imati svoj štand na Sajmu knjiga, i na njemu će se pored 12 ustanova kulture iz Novog Sada i Pokrajine, pod pokroviteljstvom Ministarstva nastupiti i 10 republičkih ustanova kulture, kao što su izdavačku delatnost Narodnog muzeja Narodne biblioteke, Državni arhiv Srbije, Arhiv Jugoslavije, Prirodanjčki muzej iz Beograda i drugi.

Ulaz je besplatan za sve programe, osim za događaje koje u Hali 1 organizuje Fondacija „Novi Sad- Evropska prestonica kulture“. 

Naslovna fotografija: sajam.net

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Kultura

Film “Pokidan” u Kulturnom centru Inđija

Na bioskopskom reperoaru Kultrunog centra Inđija u petak 8, subotu 9. i nedelju 10. decembra je film “Pokidan”. Film je nastao je po motivima života Aleksandra Vuksanovića – Ace Lukasa.