• Samsung hakovan: Objavljeno 190GB ukradenih podataka

  Samsung je pretrpeo hakerski napad koji je kompromitovao 190GB internih podataka kompanije, uključujući softverski kod za funkcionisanje Galaksi uređaja, kao i algoritame za čitanje otiska prsta i prepoznavanje lica. Ovde se radi o velikom broju osetljivih podataka koji su veoma bitni za funkcionisanje sigurnosnih sistema uređaja poput serverske aktivacije, kriptografije, kontrole pristopa i algoritama za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Samsung hakovan: Objavljeno 190GB ukradenih podataka

  Samsung je pretrpeo hakerski napad koji je kompromitovao 190GB internih podataka kompanije, uključujući softverski kod za funkcionisanje Galaksi uređaja, kao i algoritame za čitanje otiska prsta i prepoznavanje lica.

  Ovde se radi o velikom broju osetljivih podataka koji su veoma bitni za funkcionisanje sigurnosnih sistema uređaja poput serverske aktivacije, kriptografije, kontrole pristopa i algoritama za biometrijsko otključavanje uređaja.

  Hakerska grupa „Lapsu$“ je preuzela odgovornost za ovaj napad. Ova hakerska grupa je u vidu torent fajla objavila 190GB ukradenih podataka i tvrdi da je u dokumentu razotkriven glavni kod koji može poremetiti bezbednosne sisteme uređaja. Naročitu zabrinutost izaziva činjenica da su razotkriveni algoritmi za čitanje otiska prsta i prepoznavanja lica. „Lapsu$“ grupa je nedavno pokrala i pojedine podatke kompanije Nvidia.

  Korejski tehnološki gigant se oglasio po tom pitanju. Oni su potvrdili da se dogodio bezbednostni incident i istakli da trenutno ispituju situaciju. Iz kompanije su dodali da još uvek nisu identifikovali napadače, ali da rade na budućem sprečavanju ovakvih incidenata.

  – Prema našoj analizi, napadači su kompromitovali izvorni kod koji se odnosi na rad Galaksi uređaja, ali ne uključuje lične podatke potrošača. Sproveli smo mere kako bi sprečili buduće incidente ovog tipa i nastavićemo da pružamo usluge našim klijentima bez smetnji – istakli su iz kompanije za Blumberg.

  Fotografija: Ian Powell
  Stefan Simonović/ nova.rs

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI