• Samsung može da blokira ukradene televizore

  Kompanija Samsung predstavila je novu „TV blok“ tehnologiju, koja omogućava daljinsko blokiranje ukradenog uređaja. – Nakon što se televizor priključi na internet, specijalni algoritam će proveriti serijski broj uređaja na spiskovima ukradenih ili ilegalno prodatih proizvoda. U slučaju da se poklope brojevi, sam program pokazuje da je televizor ukraden, a zatim će sve njegove funkcije […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Samsung može da blokira ukradene televizore

  Kompanija Samsung predstavila je novu „TV blok“ tehnologiju, koja omogućava daljinsko blokiranje ukradenog uređaja.

  – Nakon što se televizor priključi na internet, specijalni algoritam će proveriti serijski broj uređaja na spiskovima ukradenih ili ilegalno prodatih proizvoda. U slučaju da se poklope brojevi, sam program pokazuje da je televizor ukraden, a zatim će sve njegove funkcije biti isključene – navodi Samsung.

  Iako se u saopštenju pominje samo blokiranje televizora ukradenih iz skladišta kompanije, zaštita bi se navodno mogla primeniti i na pojedinačne kupce kojima su ukradeni televizori, a koji prijave serijski broj uređaja Samsungu i dostave dokaz o kupovini, piše Gizmodo.

  Za sada nema informacija o tome da li Samsung planira da odobri da blokiranje samostalno mogu da obave i ljudi kojima su televizori ukradeni.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije TEHNOLOGIJA